بازار خودرو و ذائقه مصرف کنندگان در سال های اخیر پیوسته در حال تغییر بوده و توجه مشتریان ایرانی به طراحی، ایمنی، امکانات رفاهی و در اصطلاح آپشن های مختلف معطوف شده است.
پس از اجرایی شدن برجام،مردم انتظار داشتند صنعت خودروکشور دوران سخت رکود را پشت سر گذاشته و خودروسازان با عقد قراردادهای تازه با شرکت های معتبر اروپایی تولید محصولات باکیفیت و بهروز را در پیش بگیرند اما با گذشت یک سال از اجرای برجام شاهد انتشار اطلاعیههای فروش محصولات مختلفی از سوی دو خودروساز بزرگ کشور هستیم که بیشتر این محصولات جزو خودروهای چینی هستند.
بر اساس این گزارش؛ در دوران تحریم پای خودروهای چینی به کشور باز شد و چشم بادامی ها توانستند با 8 سال فعالیت در ایران ، 10 درصد بازار خودرو را نصیب خود کنند به طوریکه در سال 1394، 80 هزار دستگاه انواع خودرو چینی در کشور تولید شده که شامل 20 مدل سواری می شود.
با توجه به زمزمه های ورود خودروسازان خارجی در کشور بعد از برجام ،چشم بادامی ها تصمیم گرفتند از قافله عقب نمانند و طیف وسیعی از محصولات خود را همزمان در ایران تولید نمایند که در این راستا همکاری گسترده دو خودروساز برتر کشور با شرکت های چینی در تولید محصولات مختلف صورت گرفته است.
برخی فعالان بازار خودرو انتظار دارند چینی ها کیفیت محصولات خود را بالا ببرند، زیرا با ورود خودروسازان بزرگ به کشور و ایجاد فضای رقابتی در بازار خودرو حرفی برای گفتن نخواهند داشت.
بر اساس این گزارش در اختیار قرار دادن سهم بزرگی از بازار به شرکت هایی که تنها به فروش خود می اندیشند، بدون بهره گیری از دانش فنی آن ها در جهت ارتقای صنعت خودروسازی کشور، در طولانی مدت به نفع اقتصاد ملی نخواهد بود و سبب درجازدن خودروسازی کشور می شود.
وی گفت : اکنون خودرو سازان چینی بیش از 10 درصد از بازار داخلی را به دلیل تنوع در مدل ها و عرضه محصول با قیمت ارزان در اختیار گرفته اند که باید با به روز رسانی تکنولوژی و دانش فنی در صنعت خودروی داخلی بتوانیم بازار را از چینی ها پس بگیریم.