سید عباس موسویان درباره طرح عملیات بانکداری بدون ربا در مجلس گفت: در حال حاضر یک طرح درباره عملیات بانکداری بدون ربا در مجلس در حال بررسی است و یک لایحه نیز در بانک مرکزی در این باره در حال تدوین است.
عضو کارگروه بانکداری بدون ربا با بیان اینکه بنده با هر دو گروهی که لوایح مذکور را تدوین کرده اند، همکاری دارم و هم در تدوین طرح مجلس و هم لایحه بانک مرکزی مشارکت کرده ام، افزود: طرح مجلس توسط برخی از نمایندگان کمیسیون اقتصادی آماده شده و هفته گذشته فوریت آن در صحن به تصویب رسید و برای بررسی به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه شد و در حال حاضر نیز این کمیسیون در حال بررسی جزئیات آن است.
وی ادامه داد: اما لایحه بانکداری بدون ربا در بانک مرکزی هنوز تمام نشده و اتمام آن مدت زمانی به طول می انجامد، بنابراین فعلا برای تصویب به مجلس قابل ارائه نیست. اگر طرح مجلس طی هفته جاری یا نهایتا هفته آینده آماده شود، قطعا طرح مجلسی ها برای اجرا جلو می افتد.
موسویان تصریح کرد: اما اگر طرح مجلس در این دو هفته آماده نشود، تصویب و نهایی شدن آن به مجلس بعدی موکول می شود و بر این اساس، بانک مرکزی امیدوار است که طرح مذکور به مجلس بعدی کشیده شود و تا آن زمان هم لایحه بانک مرکزی آماده و ارائه شود.
لایحه بانکداری بدون ربا ۶ ماه دیگر آماده میشود
عضو کارگروه بانکداری بدون ربا در پاسخ به انتقاداتی که نسبت به طولانی شدن مدت زمان آماده سازی لایحه بانک مرکزی می شود، این موضوع را تائید کرد و گفت: البته بانک مرکزی در مراحل آخر کار است اما به هر حال آماده سازی لایحه در بانک مرکزی بسیار طولانی شد و حداقل ۵ تا ۶ ماه دیگر برای نهایی شدن لایحه بانک مرکزی زمان نیاز است.
حال کمتر از دو هفته به پایان کار مجلس دهم باقیمانده و این روزها کمیسیون اقتصادی با جدیت به دنبال نهایی کردن طرح عملیات بانکداری بدون ربا است.
از سوی دیگر ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی هفته گذشته در نامه ای به رئیس مجلس خواستار توقف تصویب و نهایی شدن طرح عملیات بانکداری بدون ربای مجلس شد.
آخرین اصلاحات قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب ۱۳۶۲ است و قانون پولی بانکی مربوط به سال ۱۳۵۱ است، این در حالی است که در قانون عملیات بانکی بدون ربا قید شده است که این قانون پس از ۵ سال باید مورد بازنگری قرار گیرد، در اصل قرار بود این قانون برای مدت ۵ سال اجرا شود تا در عمل و اجرا مشکلات احتمالی آن مشخص شده و اگر نیاز به اصلاح دارد، پس از این مدت زمان رفع گردد اما متاسفانه از زمان تصویب تاکنون هیچگونه بازنگری در آن صورت نگرفته است و بیش از ۳۰ سال از زمان تصویب این قانون ۵ ساله می گذرد.