ناظران آگاه می گویند کری و عبدالله در این دیدار توطئه ای را برای نابود کردن دشمنان مشترک یعنی روسیه و ایران طراحی کرده اند.
برای ضربه زدن به این کشورها، آنها نه از جت های جنگنده، تانک یا نیروهای زمینی بلکه از سلاحی قدرتمندتر به نام نفت استفاد کردند.
نفت پر داد و ستدترین کالای جهان است. عربستان بزرگترین صادر کننده نفت در جهان است و منطقی است که بیش از هر کشور دیگری بر قیمت نفت قدرت تاثیرگذاری داشته باشد.
منابع آگاه می گویند، عربستان در این نشست پنهانی قبول کرده که نفت زیادی را روانه بازار جهانی کند. هدف از این اقدام پایین آوردن قیمت نفت بوده است. این امر به اقتصاد کشورهای روسیه و ایران آسیب زد. هر دوی این کشورها به شدت به درآمدهای نفتی وابسته هستند.
آنها می خواستند از روسیه به دلیل حمایت از دشمن منطقه ای شان، بشار اسد انتقام بگیرند. آنها همچنین قصد داشتند به همین دلیل به ایران هم ضربه بزنند. ایران مهمترین رقیب ژئوپلتیک عربستان در منطقه خاورمیانه به شمار می رود.
این استراتژی موفقیتی نسبی به همراه داشت. قیمت نفت از زمان دیدار جان کری با ملک عبدالله در سپتامبر 2014، بیش از 70 درصد کاهش داشته است. درگیری های فراوانی در خاورمیانه در جریان است، اما قیمت نفت در حال کاهش است.
اما سعودی ها این بازی را بیش از حد ادامه دادند. نفت 90 درصد درآمدهای دولت عربستان را تشکیل می دهد. بنابراین قیمت شدید نفت برای خود آنها نیز بسیار دردناک بوده است. آنها ناگزیر به استفاده از ذخایر ارزی شان شده اند.
در حال حاضر، عربستان به صورت جدی تحت فشار قرار دارد. دولت این کشور تنها به لطف استفاده از ذخایر ارزی خارجی توانسته روی پا بایستد.
اگر عربستان ناگزیر شود، نسبت ثابت بین ریال خود و دلار آمریکا را بردارد، ارزش ریال به شدت کاهش خواهد یافت و هزینه زندگی در این کشور بالا خواهد رفت. این موضوع می تواند به بروز ناآرامی های اجتماعی در این کشور بیانجامد.