علی طیبنیا وزیر اقتصاد ایران در گفتوگو با نشریه نیکی ژاپن اعلام کرد: رنو در ماه جاری قراردادی با سایپا منعقد میکند، شرایط این قرارداد مشابه قرارداد پژو با ایران خودرو است که مشارکت 50درصدی دارند.
وزیر اقتصاد ایران همچنین از خودروسازی تویوتای ژاپن برای سرمایهگذاری در ایران دعوت کرد و خواست تا ضمن سرمایهگذاری، تکنولوژی ساخت را هم به ایران منتقل کنند.
طیبنیا همچنین افزود: انتظار دارد خودروسازان ژاپنی بسیار بیشتر از رقیب فرانسویاش در ایران سرمایهگذاری کند.
وی در مصاحبه با این غول رسانهای از ژاپن درخواست کرده است تا برای سرمایهگذاری در زمینه شیرین کردن آب خلیج فارس برای مصرف خانگی و کشاورزی در ایران سرمایهگذاری کنند.
وی در گفتوگو با این نشریه ژاپنی فرصتهای سرمایهگذاری خارجی در ایران و طرحهای اقتصادی دولت را تشریح کرد.
طیبنیا همچنین گفت: در حالی که افت شدید قیمت نفت چشمانداز دورههای کوتاهمدت اقتصادی را مهآلود کرده است اما لغو تحریمها برای رشد اقتصادی ایران بسیار کمک خواهد کرد. ایران امیدوار است که رشد متناسب با تورم 8 درصد در تولید ناخالص داخلی تحقق یابد.
وی افزود: این در حالی است که بسیار از تحلیلگران نرخ اقتصادی 6 درصد را برای ایران متصور هستند ایران هماکنون برنامه ششم توسعه خود را برنامهریزی میکند که اجرای آن از سال آینده آغاز میشود.
وزیر اقتصاد ایران همچنین گفته است که جمهوری اسلامی ایران اولویت سرمایهگذاری روی پتروشیمی، برق، آب، خودرو و توریسم را در اولویت قرار داده و نیز به دنبال سرمایهگذاریهای خارجی و همکاری آنها است.
وی گفت:لغو تحریمها در ماه گذشته به ایران اجازه افزایش صادرات نفت تا یک میلیون بشکه در روز را داده است. کشور به دنبال افزایش 500 هزار بشکه در روز تا نیمه نخست امسال است و 500 هزار بشکه دیگر را با بررسی وضعیت بازارهای جهانی افزایش خواهد داد.
طیبنیا گفت: بخش خصوصی با شرکتهای خارجی در زمینه صنعت تولید برق همکاری میکنند. ایران برق زیادی تولید خواهد کرد و به بازارهای جهانی از جمله کشورهای همسایه صادر خواهد کرد.
وی گفت: ایران اکنون از کمبود شدید آب رنج میبرد و به دنبال جذب سرمایهگذاران ژاپنی و کمک آنها در پروژههای شیرینسازی آب خلیج فارس و آب آبیاری کشاورزی است.
وزیر اقتصاد ایران افزود: ایران فرصتهای بسیاری در بازار خودرو دارد بازاری که بیش از 80 میلیون جمعیت دارد، خودروسازان فرانسوی برای معامله بزرگ با ایران جلو آمدهاند و با خودروسازی پژو یک مشارکت یک سرمایهگذاری مشترک شرکت ایران خودرو خواهد داشت. رنو هم یک قرارداد مشابهی با سایپا منعقد میکند که احتمالاً در ماه جاری نهایی خواهد شد.
وی همچنین از تویوتا موتور و دیگر خودروسازان ژاپنی درخواست کرد که فعالانه برای سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی به ایران اقدام کنند.
وزیر اقتصاد ایران افزود: انتظار دارد که خودروسازان ژاپنی بسیار بیشتر از رقیب فرانسویاش در ایران سرمایهگذاری کنند.
انتهای پیام/