این روزها صحبت از قاچاق بحث جدیدی نیست و سالها است که این پدیده جزئی از اقتصاد کشور شده و هنوز راه حل جدیدی برای برخورد با این پدیده اجرا نشده است.
آمارها حاکی از آن است که 25 درصد اقتصاد کشور را کالای قاچاق تشکیل میدهد و به نوعی میتوان گفت قاچاق به یک پایه اقتصاد تبدیل شده است.این سهم چشمگیر قاچاق از بازار در حالی است که ورشکستگی تولید کنندگان داخلی، بیکاری، تضعیف تجارت، تهدید سلامت جامعه و کاهش درآمدها نیز ازجمله تبعات این امر در کشورمان محسوب می شود مضاعف بر اینکه با ورود کالا از مبادی غیر رسمی شاهد تهاجم فرهنگی و تهدید امنیتی و نیز اختلال در انضباط اقتصادی هستیم.
*** قاچاق به یک اصل تبدیل شده است
استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: قاچاق کالا ضربه سنگینی به دولت و تولید کنندگان داخل میزند.
مجید صوفی استاد دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص قاچاق کالا و ضربه آن به اقتصاد کشور گفت: در حال حاضر قاچاق کالا در کشور 20 تا 23 میلیارد دلار است.
وی افزود: کشور ما برای ورود کالا و حمایت از تولید داخل تعرفههایی را تعیین میکند و از سویی تعرفهها همانند مالیات برای هر کشوری کسب در آمدمی کند و اگر کالا قاچاق از طریق مبادی رسمی وارد کشور می شد ارز آوری بالایی برای کشور به همراه داشت.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: قاچاق کالا ضربه بزرگی به تولید داخل میزند، وقتی که انبوهی از کالا به طور قاچاق در بازار عرضه میگردد مکانیسم عرضه و تقاضای بازار به هم میخورد و منجربه ورشکستگی تولیدات داخل و از بین رفتن کارخانجات تولیدی و مهمتر از آن بیکاری در جامعه میگردد.
وی افزود: درتمامی کشورهای قاچاق کالا وجود دارد اما در ایران این امر به عنوان یک اصل درآمده است.