به گزارش افکارخبر به نقل از تسنیم، محمد دقیقی، با اشاره به مشکلات متعدد در صنعت مبلمان گفت: برخی از کارگاه‌ها به دلیل  مشکلات متعدد مجبور هستند با چوب‌هایی با کیفیت پایین‌تر از چوب راش یا چوب گردو محصولات خود را تولید کنند.

 

وی افزود:اگر تا یک ماه دیگر بحث تحریم‌ها برطرف شود، شاید مشکلات حل شود. روند کاهش قیمت ارز باید بسیار آرام باشد، در غیر این صورت امکان کاهش قیمت‌ها و بهبود شرایط وجود ندارد.

مدیرعامل اتحادیه  تعاونی‌های صاحبان حرفه درودگران و مبل سازان با بیان اینکه علت رکود واحدهای تولیدی مبل نبودقدرت خرید است اظهار داشت: مردم تمایل به خرید مبل دارند اما در حال حاضر پول برای خرید ندارند.

وی بیان کرد:مشتریان در نمایشگاه‌های مبل حاضر می‌شوند تا اطلاعاتی را درباره خرید محصول خود کسب کنند. امادر مغازه ها مشاهده می‌کنیم که تعداد مشتریان کمتر است، علت اصلی این موضوع نداشتن سرمایه است.

مدیرعامل اتحادیه  تعاونی‌های صاحبان حرفه درودگران و مبل سازان با بیان اینکه 50  درصد جامعه زیرخط فقر هستند گفت: تا20سال پیش مبلمان ایران سرآمد منطقه بود. ترکیه و سایر کشورها صنعت مبلمان خوبی نداشتند و زمانی که نمایشگاه برگزار می‌شد تا آنها می‌خواستند چندین دست مبل بفروشند ما تمام مبلمانمان که در نمایشگاه عرضه کرده بودیم به فروش می‌رسید.اما اکنون این ماجرا برعکس است و مبل ایران عقب مانده است.

وی ادامه داد: یکی از عواملی که آنها توانستند پیشرفت‌کنند توجه به تکنولوژی پیشرفت کردند. موفقیت زیادی در مبلمان صادراتی نداریم. نمی‌دانم چرا این صنعت سودآور نیست، نجاران قدیمی دیگر حوصله و وقت گذاری سابق را ندارند. فرزندان نجاران دیگر به سمت حرفه پدر نمی‌روند. در گذشته و حدود سال 50 ، نجاران وقت بسیاری برای نجاری می گذاشتند اما دیگر اینچنین نیست. در حال حاضر نجاران کپی‌کاری می‌کنند.

دقیقی با بیان اینکه در حال حاضر اکثر جوانان به دنبال کسب مدرک هستند گفت: کمتر جوانی پیدا می شود که مهارت لازم را داشته باشد. جوانان تصور می‌کنند که مدرک نداشته باشندنمی‌توانند در بازار کار فعالیت کنند.

مدیرعامل اتحادیه  تعاونی‌های صاحبان حرفه درودگران و مبل سازان افزود: فرزندان نجار تمایل به تحمل مشکلات شغل پدر ندارند و زمانی که به سمت نجاری نمی روند، نجارهای قدیمی کهن سال می شوند و توان فعالیت در این زمینه را ندارند.

دقیقی در بیان موانع در مسیر پیشرفت صنعت مبل گفت: مهمترین مانع در مسیر تولید از جمله تولید مبل رکود اقتصادی است. در کنار این مسئله  مباحث سیاسی نیز توسعه تأثیرگذار است. حس بد بینی بین کشورهای همسایه با کشور ما وجود دارد. امیدواریم با اجرای برجام مشکلات حل شود. 

 

وی با بیان اینکه علاوه بر مشکلات خارجی در داخل کشور نیز در فروش دچار مشکل هستیم گفت:اینکه کشوری وابسته به نفت و ذخایرزیرزمینی نباشد بسیار مطلوب است، اما باید توجه داشته باشیم که تولید کننده ضرر نکند. در حال حاضر یکی از مشکلات واحدهای تولیدی 9درصد مالیات بر ارزش افزوده است. تولید کننده پول مالیات بر ارزش افزوده را مصرف کننده پرداخت می‌کند. تولید کنندگان پول مالیات بر ارزش افزوده را از مشتری دریافت می‌کنند، این درحالی است که برای کشوری که دچار مشکلات اقتصادی و تحریم است، مالیات برارزش افزوده بسیار نابه جا است.

دقیقی ادامه داد: از دیگر مشکلات این است که وزارت اقتصاد اعلام کرده است که تولید کنندگان باید برای ارائه گزارش های خود شماره کارت ملی خریدار را هم ارائه ندهند، همین موضوع باعث واکنش برخی از خریداران می‌شود. در چنین شرایطی مشتری می‌گوید  در مملکتی که همه سعی می کنند از زیر بار مالیات ناحق کنار روند، شما می‌خواهید ما مالیات پرداخت کنیم. پس ما خریداری نمی‌کنیم.

مدیرعامل اتحادیه  تعاونی‌های صاحبان حرفه درودگران و مبل سازان افزود: هر سه ماه یکبار باید به وزارت  اقتصاد لیست کامل اعلام کنیم که چه میزان محصول به فروش رسانده‌ایم، به چه کسی فروخته‌ایم و چه کالایی خریداری کرده‌ایم؛ باید تمام موارد شامل شماره کارت ملی،آدرس و... به دلیل مالیات بر ارزش افزوده و مالیات فروش کامل باشد.

وی گفت: نرخ وارداتی که در گمرک از تولید کننده دریافت می‌شود بسیار زیاد است. زمانی که تولید کننده هزینه واردات پرداخت می‌کند آن را بر قیمت تمام شده می‌افزاید و به دست مشتری می‌رسد. در حال حاضر 30درصد کل مواد اولیه و چوب تعرفه واردات مواد است که باید از سوی تولید کننده پرداخت شود.

مدیرعامل اتحادیه  تعاونی‌های صاحبان حرفه درودگران و مبل سازان ادامه داد: زمانی که ما فروش خوبی نداشته باشیم، نمی‌توانیم مالیات پرداخت کنیم و به همین ترتیب دولت مضرر و خزانه اش خالی می‌شود.

دقیقی با بیان این‌که طراحی بیشتر مبلمان‌های تولیدی در ایران کپی‌برداری هستند، افزود: برنامه ریزی و فرهنگ‌سازی مناسب در این زمینه نشده است و در این زمینه از مراکز دانشگاهی و پژوهشی نیز دعوت کردیم تا در این زمینه فعال‌باشند.

وی تاکید کرد: کشور‌های در حال توسعه مثل ترکیه، مالزی و یا چین از منابع کوچک و متوسط خود حمایت هدفمند و مستقیم و با سوبسید می‌کنند که در نمایشگاه‌های خارجی حضور یابند که با این کار تولید‌کننده برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی ترغیب می‌شود و این در حالی است که ما نمی‌توانیم توقع هیچ حمایتی از دولت داشته باشیم؛ بنابراین باید سیاست‌گذاری‌ها دراین زمینه اصلاح شود.

دقیقی درباره دستمزد کارگران نجار گفت: میزان پرداخت دستمزد به این کارگران متفاوت است. کارگران از نظر حقوقی یکسان نیستند. کارگر با تجربه و متخصص سه برابر کارگر ساده دستمزد دریافت می کند. اگر فردی در ماه یک میلیون تومان درآمد کسب کند کارگر متخصص 3میلیون تومان دریافت می‌کند.

وی با گلایه از عملکرد بانک توسعه تعاون افزود: بانک توسعه تعاون هیچ همکاری با تعاونی‌ها ندارد. انتظار می‌رود که بانک توسعه تعاون همکاری با تعاونی ها داشته باشد، تعاونگران زحمت زیادی کشیدند تا صندوق تعاون را تبدیل به بانک کنند. اما اکنون از تعاونی ها حمایتی نمی شود. دولت هیچ گونه حمایتی از تعاونی ها نمی‌کند. وضعیت بخش تعاون بدتر از چیزی است که مشاهده می کنید.

مدیرعامل اتحادیه  تعاونی‌های صاحبان حرفه درودگران و مبل سازان بیان کرد: کمترین نرخ سود بانکی 24 درصد است.کارخانجات تولیدی روند نزولی دارند. قدرت تولید را ندارند.

دقیقی با بیان اینکه 70 درصد فروش مبلمان در بازار کالای خارجی است افزود: تنها 30 درصد از مبلمانی که در کشور به فروش می‌رسد تولید داخل است. قیمت ارزان یکی از دلایل مصرف کالای خارجی است.