رییس صندوق توسعه ملی، موجودی صندوق را ندارد!
گروه اقتصادی

- در حالی که به نظر می‌رسید اولین نشست خبری رییس صندوق توسعه ملی، با آمارهایی درباره وضعیت این صندوق به پایان برسد، اما در مقابل تمام سوالات فقط این پاسخ شنیده شد که الان آمار را ندارم.

به گزارش افکارنیوز، در حالی که به نظر می‌رسید اولین نشست خبری رییس صندوق توسعه ملی، با آمارهایی درباره وضعیت این صندوق به پایان برسد، اما در مقابل تمام سوالات فقط این پاسخ شنیده شد که الان آمار را ندارم و مشخص نشد که سکوت وی برای اعلام موجودی صندوق برای چیست؟

سید صفدر حسینی که در سال‌های ۸۰ تا ۸۴، ابتدا وزیر کار و امور اجتماعی و سپس وزیر امور اقتصادی و دارایی سید محمد خاتمی بود، در مهرماه سال گذشته به جای محمدرضا فرزین، به‌عنوان رییس صندوق توسعه ملی انتخاب شد.

او که در آخرین نشست خبری خود به دوران مسوولیت گذشته خود اشاره کرده و از آن، به عنوان دوران طلایی حساب ذخیره ارزی می‌برد، روی این موضوع تاکید کرد که وقتی وزارت اقتصاد را تحویل می‌داد، موجود ذخیره ارزی کشور ۱۲ میلیارد دلار بود، اما سه سال قبل این موجود به ۱۲ میلیون دلار رسید.

حسینی در حالی این آمار را اعلام می‌کرد که در ابتدای نشست در فضایی که تصور می‌رفت از ابتدای آن، به اعلام وضعیت صندوق توسعه ملی و میزان موجود آن و نیز عملکرد یک‌سال گذشته دولت یازدهم در قبال این صندوق بپردازد، اما ابتدای نشست را با تشریح اساسنامه صندوق آغاز کرد که می‌شد آن را در قالب یه کتابچه کوچک در اختیار خبرنگاران قرار داد.
همچنین بارها و بارها از ابتدا تا پایان نشست با این سوال خبرنگاران مواجه شد که رقم دقیق موجود صندوق توسعه کشور چقدر است؛ عددی را اعلام نکرد.

وی حتی به اعلام مصارف صندوق پرداخت، اما باز هم در نهایت در مقابل این سوال که شما همچنان رقم دقیق موجودی صندوق را اعلام نکردید، به بیان صحبت‌های کلی بسنده کرد.
رییس صندوق توسعه ملی فقط عنوان کرد طرح‌ها و تسهیلات پرداختی در سال ۹۳ به این ترتیب بوده است که ۶۴ میلیارد و ۸۲۷ میلیون دلار واریزی به صندوق تا خردادماه امسال بوده که ۱۳ میلیارد و ۱۳۹ میلیون دلار تسهیلات ریالی و ارزی برای تسهیلات ریالی و ارزی در نظر گرفته شده و نیز کل عیدانه پرداختی سال گذشته ۲ میلیارد و ۷۵۵ میلیون بوده که ۲ میلیارد و ۶۸۰ میلیون آن باید برگردد.
در عين حال، ۲۰۰ میلیون دلار به صندوق شکوفایی و دانشبنیان پرداخت شده است. مانده مسدودی بخش خصوصی برای طرحهای مختلف ۱۲ میلیارد و ۷۶۹ میلیون دلار، طرحهای مصوب در شرف مسدودی ۳ میلیارد و ۶۱۵ میلیون دلار، آب و کشاورزی ۱۰ میلیارد دلار و همچنین برای خط اعتباری بانکها که بخشی از موجودی فعلی نیز است، ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده است. همچنين تکالیف بودجه امسال، ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده و نیز در سه ماهه اول در سال ۹۳ دو میلیارد و ۹۲۳ میلیون دلار به حساب صندوق واریز شده است. ۷ هزار میلیارد تومان نيز از منابع ریالی برای خروج از رکود در بخش صنعت و معدن، گردشگری، آب و کشاورزی اختصاص خواهد یافت.