رتبه بندی بانک‌ها بصورت فصلی اعلام می شود

به گزارش افکارنیوز، فرهاد نیلی پیش از ظهر امروز(یکشنبه یازدهم اردیبهشت ماه) در نشست خبری به تشریح برنامه‌های بانک مرکزی در بیست و چهارمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی با موضوع چارچوب سیاست پولی و الزامات خروج از رکود تورمی پرداخت و اظهار داشت: این همایش ۲۵ و ۲۶ خرداد ماه سال جاری با محورهای الگوی مناسب سیاست پولی، اصلاح نظام بانکی، استراتژی مناسب خروج از رکود و تامین مالی تولید در سالن اجلاس سران برگزار می شود.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی سال ۹۳ را سال اعمال سیاست های دولت عنوان کرد و گفت: برهمین اساس انتظار از سیاست گذار این است که در سال ۹۳ سیاست گذاری اقتصادی خود را اجرایی نماید.

وی در ادامه با اشاره به اعلام آمارهای اقتصادی از سوی بانک مرکزی، گفت: شاخص قیمت مصرف کننده در ۱۲ ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال ۱.۲ درصد است. همچنین با سیاست های جدید بانک مرکزی ۳.۲ درصد نقدینگی پنهان سال ۹۲ که مربوط به شفاف سازی نقدینگی بانک ها و موسسات اعتباری است انجام شد این در حالی است که پیش از این نقدینگی مربوط به بانک ها و موسسات اعتباری اعلام نمی شد.

نیلی در بخش دیگری از تدوین سند پشتیبان و پیش نویس برای ۴ محور همایش خبر داد و تصریح کرد: این اسناد و پیش نویس ها برای سیاست‌گذاری پولی، اصلاح نظام بانکی، استراتژی خروج از رکود تورمی و تامین مالی تولید تهیه خواهد شد.

وی همچنین از اعلام رتبه بندی بانک‌های خصوصی و دولتی در همایش خردادماه خبر داد و افزود: به دستور رئیس کل بانک مرکزی قرار است رتبه بندی بانک ها به صورت فصلی صورت گیرد که اولین آن در همایش رونمایی خواهد شد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: ابزارهای مکمل اوراق مشارکت مثل صکوک بیع دین طراحی و در شورای فقهی بانک مرکزی به تصویب رسیده است که این مورد نیز در همایش اطلاع رسانی می شود.

وی با اعلام اینکه در ستاد اقتصادی دولت بحثخروج از رکود تورمی به عنوان سیاست اقتصادی سال ۹۳ به تصویب رسیده است گفت: نیاز به سرمایه در گردش برای تولید افزایش یافته است.

نیلی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در مورد استقبال بانک مرکزی گفت: الان طرحی در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نحوه انتصاب رئیس کل بانک مرکزی مطرح شده و تصور برخی این است که استقلال بانک مرکزی در انتخاب رئیس کل خلاصه شده که این تصور اشتباه است چراکه استقلال بانک مرکزی دارای ابعاد و ابزار مختلفی است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی در سال ۸۹ لایحه ای تهیه و به هیئت وزیران ارسال کرد که هم اکنون نیز با عنوان لایحه بانک مرکزی در هیئت وزیران موجود است؛ بر این اساس قرار است مسابقه شبیه سازی پارلمان را در همایش بانک مرکزی برگزار کنیم که در آن نماینده دولت از استقلال بانک مرکزی دفاع و نماینده پارلمان از عدم استقلال این بانک انتقاد کند.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با تأکید براینکه طی سالهای گذشته به خوبی به استقلال بانک مرکزی پرداخته نشده و این موضوع عملیاتی نشده است، گفت: در قانون برنامه پنجم سکوت و خلاء در مورد استقلال بانک مرکزی داریم این در حالی است که استقلال به صورت ابزاری و عملیاتی باید مورد توجه قرار گیرد.