به گزارش افکارنیوز، تمام مراکز مالی دنیا علاوه بر دارا بودن موقعیت‌های استراتژیک و زیر ساخت‌های مدرن و میزبانی شرکت‌های تجاری بزرگ، ویژگی‌های دیگری را نیز دارا می‌باشند.

برای شناخته‌شدن به عنوان یک مرکز اقتصادی، شهر باید به صورت پایگاهی متراکم و منسجم برای موسسات مالی مطرح باشد.

همچنین شهرها باید یک سیستم تجاری خوب، زیرساخت‌های ارتباطی بسیار توسعه یافته و توانایی انجام تعداد زیادی از معاملات تجاری داخلی و بین‌المللی را دارا باشند و سیاست‌های مالی انعطاف‌پذیر را برای امور مالی خود پایه‌ریزی کرده‌باشند.

سازمان مرکز مالی قطر حامی مالی مطالعه جدیدی برای بررسی ۱۰۰۰ مرکز مالی برتر جهان و رتبه‌بندی آن‌ها در سال ۲۰۱۳ شده‌است. نتایج حاصل از این مطالعه را به صورت زیر منتشر گردیده‌است:

۱. لندن، انگلیس: پربازدیدترین شهر دنیا

این کشور یکی از بزرگترین تولیدناخالص داخلی مناطق شهری جهان را دارا می‌باشد و خانه بسیاری از موسسات مالی، بیمه‌ها و بانکداری‌های چندملیتی می‌باشد.

لندن در صنایع عمده مختلفی نظیر امور مالی، فناوری، صنعت بهداشت و درمان خصوصی، بیمه، الکترونیک، رسانه، دیجیتال، داروسازی، تولید کالا، ساخت‌و ساز، گردشگری، املاک و مستغلات و حتی مد فعالیت دارد.

با وجود آب‌وهوای بد این شهر، لندن یکی از بهترین مکان‌های دنیا برای تجارت محسوب می‌شود.
بر اساس آمارهای اعلام شده، لندن به علت داشتن بیشترین تعداد گردشگران بین‌المللی به عنوان پربازدیدترین شهر دنیا نیز شناخته‌ شده‌است.

۲. نیویورک، آمریکا: خانه وال استریت

نیویورک سال‌هاست که به عنوان مطرح‌ترین مرکز مالی آمریکا مطرح می‌باشد.

بزرگترین صنایع در این کشور در زمینه امور مالی و خدمات، چاپ‌ونشر، املاک‌ومستغلات، رسانه‌، سرگرمی و تفریحات، ارتباط از راه دور، تولید و تجارت فعالیت دارند.

نیویورک میزبان فرصت‌های تجاری طلایی همچون ۱۰۰۰ شرکت می‌باشد که از این میان هشت شرکت آن‌ها در لیست ده شرکت برتر اوراق بهادار جهان قرار دارند، بیش از ۲۰ شرکت آن جزو شرکت‌های حقوقی بزرگ کشور آمریکا و بیش از ۲۰۰ بانک به نمایندگی از برخی از کشورهای بزرگ دارا می‌باشد.

این شهر معروف به خانه وال‌استریت و بورس نیویورک می‌باشد که این بورس بزرگترین بازار بورس جهان با فعالیت دلار می‌باشد.

این کشور نیروی کار متنوع و خوبی را دارا می‌باشد که این کشور را به خانه‌ای امن برای تجارت‌ها تبدیل کرده‌است.

۳. هنگ‌کنگ: آزادترین اقتصاد جهان

این شهر از یک دهکده کوچک ماهیگیری به یکی از بزرگترین مراکز مالی جهان با بیشترین تراکم دفاتر مرکزی شرکت ها در منطقه آسیا و اقیانوس آرام تبدیل شده‌است.

اقتصاد این کشور به عنوان یکی از آزادترین اقتصادهای جهان توسط شاخص آزادی اقتصادی شناخته شده‌است.
هنگ‌کنگ به نام ساده‌ترین شهر برای افزایش سرمایه نیز شناخته شده‌است.

بورس اوراق بهادار این کشور یکی از هفت بزرگترین بورس‌های جهان می‌باشد.
جای کمی تعجب است که تولید ناخالص داخلی این کشور از سال ۱۹۶۱ تا کنون ۸۷ بار افزایش داشته‌است.

۴. سنگاپور، شلوغ‌ترین بندر جهان

سنگاپور به عنوان یک شهر کوچک با زمین‌ها و منابع ناچیز، ناچار به ارتباط با جهان خارج برای حفظ اقتصاد خود می‌باشد و به همین اندازه به کالاهای وارداتی نیز متکی است.

برای ارتباط با شرکت‌های مختلف بین‌المللی، سنگاپور درگذشته اقتصاد خود را بسیار متنوع ساخته‌بود‌ و امروزه نیز توانسته در بسیاری از زمینه‌ها مانند الکترونیک، نفت، موادشیمیایی، مهندسی مکانیک وعلوم زیست پزشکی تخصص کسب کند.

سنگاپور در جنوب شرقی آسیا قرار دارد و این مکان این شهر را برای تجارت‌های بین‌الملل علی الخصوص کشتیرانی جذاب ساخته‌است.
بندر سنگاپور شلوغ‌ترین بندر جهان با بیش از یک میلیارد تن حمل‌ونقل ناخالص سالانه می‌باشد.

علاوه بر تمام عوامل بالا، جمعیت زیاد این کشور که مردمی منظم و معتقد به اخلاق کاری هستند این جزیره را به یکی از بزرگترین مراکز مالی جهان تبدیل کرده‌است.

۵. توکیو، ژاپن: حمل‌ونقل پیشرفته و سیستم‌های ارتباطی

توکیو یکی از شهرها با بالاترین استاندارد زندگی در جهان می‌باشد و این برای یک شهر که از یک دهکده کوچک ماهیگیری به این‌جا رسیده‌است، بسیار خوب می‌باشد.

نکته عجیب دیگر این شهر، غلبه آن بر اثرات مخرب زلزله سال ۱۹۲۳ و بمباران نیروهای متفقین در پایان جنگ جهانی دوم می‌باشد.

امروزه این شهرعلاوه بر اینکه به عنوان خانه‌ای بزرگ برای سرمایه‌گذاری‌های بانک‌ها و شرکت‌های بیمه‌ محسوب می‌شود، به عنوان یک مرکز اصلی برای صنایع الکترونیک، مخابرات، چاپ ونشر کشور ژاپن نیز مطرح می‌باشد.

یکی دیگر از مزایای توکیو، ارتباطات و حملونقل پیشرفته آن است که رسیدن به هر مقصدی در کمتر از یک ساعت را در این شهر امکانپذیر ساختهاست.