به گزارش افکارنیوز، مسعود کرباسیان درباره تصمیم اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره حذف طرحهای شبنم و ایران کد گفت: در ۱۹۰ کشور دنیا از ابزاری به نام تعرفه(HS) برای شناسایی کالاهای وارداتی استفاده میشود که ما نیز این سیستم را در سال ۱۳۷۳ پذیرفتیم و هر کشوری این سیستم را بپذیرد به منزله یک قانون فراملی است که باید آن را اجرا کند.
وی افزود: همچنین در بسیاری از کشورهای دنیا از کدهای هماهنگ شده که ردیابی بینالمللی میکنند یا UCR استفاده میشود که ما نیز باید از آن تبعیت کنیم.
او با اشاره به اینکه طرح شبنم ارتباطی با گمرک ندارد، گفت: طرحهای شبنم و ایران کد روی تجارت خارجی کشور تاثیر منفی گذاشته است و من پیشتر نیز به ضرورت رفع این مشکل تاکید کرده بودم.
رئیس کل گمرک در پاسخ به این سوال که شنیده شده است برخی تجهیزات ارتباطی و مخابراتی در گمرک انباشت شده و به آنها اجازه ترخیص داده نمیشود، توضیح داد: به صلاح گمرک نیست کالایی در گمرک بماند و ترخیص نشود. این دسته از کالاها یا نیاز به مجوزهای خاص دارند که باید بگیرند یا اینکه باید مسائل ارزی این دسته از کالا برطرف شود و یا اینکه بعضا شاهدیم واردکنندگان این دسته از کالاها هنوز برای ترخیص کالای خود مراجعه نکردهاند تا زمانی که ارز آنها وصول شود.
وی افزود: اینکه کالا در گمرک بماند یا نماند موضوع مهمی نیست. مهم سرعت ورود و خروج کالا از گمرک است. در حال حاضر با همراهی دولت در سریعترین زمان ممکن کالاهای اساسی و دارو را از گمرک ترخیص میکنیم. اما نمیتوانیم همین شرایط را برای سایر کالاها نیز داشته باشیم و به هر حال سایر کالاها باید مشکلات مربوط به ترخیص خود را حل و فصل کنند.
کرباسیان درباره ترخیص خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی نیز عنوان کرد: خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی اگر ثبت سفارش شده باشند از نظر ما قابل ترخیص هستند.
به گفته وی کالاهای اولویت ۱۰ نیز که ثبت سفارش شده و دارای قبض انبار هستند طبق مصوبه دولت با پرداخت تعرفه دو برابری به آنها اجازه ترخیص از گمرک داده میشود.
رئیس کل گمرک ایران افزود: برخی واردکنندگان نگران این بودند که ممکن است مصوبه دولت درباره ترخیص کالاهای اولویت ۱۰ مجددا تغییر کند که ما این نگرانی را برطرف کردیم.
شناسه خبر:
۲۷۴۸۷۲
تاثیر منفی ایرانکد بر تجارت خارجی
رئیس کل گمرک ایران با اشاره به تاثیر منفی ایران کد بر تجارت خارجی کشور گفت: در دنیا از کدهای هماهنگ شده که کالا را دریابی میکنند به منظور مقابله با قاچاق کالا استفاده میشود.
۰