بازارسرمایه 90 دقیقه ابتدایی روز 11 در ماه 1403 با صعود 21 هزار واحدی همراه بود و شاخص کل و هم وزن بورس پس از سه روز صعودی شد؛ اما شاخص های فرابورس قرمز پوش ماندند.
در نیمه نخست بازار امروز؛ 46 درصد نمادها مثبت بودند و 54 درصد دیگر منفی معامله شدند؛ به عبارتی 382 نماد مثبت و 440 نماد دیگر منفی بودند.
در این بین؛ نمادهای فارس، فملی و فولاد بیشترین تاثیر مثبت را بر روند شاخص بورس داشتند و در مقابل تاپیکو، شستا و خودرو بیشترین تاثیر منفی را تجربه کردند.
در داد و ستد های امروز؛ شاهد ورود نقدینگی بر صندوق کالایی هستیم، ولی در مقابل پول حقیقی از سهام و صندوق بادرآمد ثابت در حال خروج است.
در نیمه ابتدایی بازار امروز؛ گروه های بانکی، شیمیایی، خورود، فراورده نفتی، فلزات اساسی، چند رشته ای و سرمایه گذاری ها جزو برترین صنایع محسوب شدند.
بازار نیاز به استراحت داشت
امیر عباس باقری – کارشناس بازارسرمایه در خصوص علل ریزش بازار در سه روز گذشته گفت: بازارسرمایه پس از رشد بیش از 40 درصدی از اواسط آبانماه، نیازمند اصلاحاتی بود تا بتواند مسیر خود را برای صعود به اعداد بالاتر، مانند 3 میلیون واحد، هموار کند.
وی در ادامه افزود: این هفته شاهد یک روند منفی در شاخص کل بودیم که عمدتاً به دلیل فشار فروش در نمادهای بزرگ و شاخصساز رخ داد؛ این اصلاح قیمتی طبیعی به نظر میرسد. زیرا بازار پس از رشد قابلتوجه، نیاز دارد تا با تثبیت و استراحتی کوتاه، امکان رشد پایدار را فراهم کند.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: انتظار میرود تا پایان هفته، شاخص کل به محدوده 2 میلیون و 850 هزار واحد برسد، جایی که میتواند حمایت قویتری پیدا کند و با توجه به تقاضای جدید در برخی صنایع، روند متعادلی را پیش بگیرد.
دو خبر تاثیرگذار بر روند بازار سهام
به گفته باقری؛ عوامل مثبت تأثیرگذار بر بازار می تواند احتمال تصویب لوایح FATFباشد؛ خبرهای مثبت از احتمال تصویب این لوایح در روزهای آینده میتواند به بهبود روابط مالی بینالمللی ایران کمک کرده و صنایع صادراتمحور را تقویت کند
وی در ادامه افزود: همچنین قیمت دلار توافقی به بیش از 65 هزار تومان رسیده است که این موضوع میتواند سودآوری شرکتهای صادراتی را افزایش داده و جذابیت سهام آنها را برای سرمایهگذاران بیشتر کند.
این کارشناس بازارسرمایه در نهایت گفت: اگرچه این هفته بازار منفی شد، اما با توجه به اصلاح طبیعی پس از رشد اخیر و انتشار اخبار مثبت سیاسی- اقتصادی، انتظار میرود روند بازار در میانمدت متعادلتر و مثبتتر شود. این اصلاح به عنوان فرصتی برای سرمایهگذاران بلندمدت تلقی میشود تا بتوانند سهام ارزنده را با قیمتهای مناسبتر خریداری کنند.