داوود بیگینژاد، نایب رئیس اتحادیه املاک با بیان اینکه میانگین نرخ اجارهبها در استان تهران بیشاز ۵۰ درصد افزایش داشته است، گفت: با توجه به رشد قیمتها در بازار مسکن، مستأجران دیگر به خرید خانه فکر نمیکنند همچنین هماکنون رکود تورمی در بازار اجارهبها، خرید و فروش مسکن حاکم است؛ البته رکود در بازارهای موازی دیگر نیز وجود دارد اما به طور کلی خریداری در بازار خرید و فروش مسکن نیست.
او در ادامه تاکید کرد: اقداماتی که در موازات مشاوران املاک صورت گرفته، تمرکز این صنف را برای هدف اصلی آنها که انعقاد قرارداد و ایجاد بازار مناسب برای جذب سرمایه مشتریان بازار مسکن است، تحت شعاع قرار داده و از سوی دیگر افزایش ۲۵ درصدی نرخ اجارهبها در تهران یک قانون دستوری است و الگوی مناسب برای قیمتگذاری در حال حاضر وجود ندارد.
نایب رئیس اتحادیه املاک افزود: با توجه به موارد ذکر شده، مانند سنوات گذشته در بازار مسکن برای خانهدار شدن مستأجران گامی برداشته نمیشود زیرا نرخگذاریها فراتر از توان مالی مستأجران است؛ به عبارت دیگر قدرت خرید ملک توسط عموم مستأجران کاهش پیدا کرده و به همین دلیل بازار خرید مسکن در رکود قرار گرفته، زیرا مشتری نیست.
او تصریح کرد: مستأجران به علت کاهش توان قدرت مالی از منطقهای که سکونت دارند به مناطق پایین شهر در حال نقل مکان هستند؛ به هر مقداری که در قیمت مسکن تفاوت ایجاد شود، تأثیر چشمگیری در تعداد قراردادهای معامله شده، نخواهد داشت، زیرا قدرت خرید و درآمد خالص مردم نسبت به سالهای قبل کاهش محسوسی یافته و عده زیادی از مستأجران از بازار خرید به بازار رهن و اجاره مسکن کوچ کردهاند.
بیگینژاد تاکید کرد: رشد نرخ اجارهبها با توان مالی مستأجران همسو نیست و با توجه به رشد قیمتها در بازار خرید و فروش، مستأجران دیگر به خرید خانه فکر نمیکنند، زیرا با توان آنها فاصله زیادی دارد؛ به طور مثال هماکنون پول رهن برخی از آپارتمانهای تهران مطابق قیمت خرید چند سال گذشته همان واحد مسکونی است.
نایب رئیس اتحادیه املاک خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فعلی بازار مسکن، مستأجران باید از سرمایهگذاری در بازارهای دیگر خودداری کنند تا بتوانند سرپناهشان را تأمین کنند؛ البته ناگفته نماند که به علت قیمت بالای خرید خانه، به طور کلی در خانوادهها دیگر صحبت و برنامهریزی از خرید خانه در میان نیست.