تاکسی فروشیِ وزارت صمت در سامانه یکپارچه!

پنج خودروی برقی  که در اولین دور از فروش محصولات برقی در سامانه یکپارچه تخصیص خودروهای برقی در دسترس متقاضیان قرار می گیرند، مشخص شدند.

هوندا E-NS1، آئودی Q5 E-Tron، هونگچی E-QM5، لونا GRE و جک E50A خودروهایی هستند که مدیران صمت برای افتتاحیه فروش خودروهای برقی در سامانه یکپارچه از سبد محصولات خودروسازان بین المللی انتخاب کرده و پشت ویترین سامانه فروش خودروهای برقی قرار داده است.

بررسی محصولات عرضه شده در اولین دور فروش خودروهای برقی نشان می دهد سه محصول از سه برند چینی حضور دارند.

بنابراین سیاست گذار خودرویی همانند فروش خودروهای واردات بیشتر محصولاتی را انتخاب کرده که از در بازار چین حاضر هستند. 

هونگچی E-QM5، لونا GRE و جک E50A محصولات برندهای چینی هستند که سیاست گذار تصمیم به عرضه آنها در اولین دور فروش در سامانه یکپارچه خودروهای برقی گرفته است.

به نظر می رسد برندهای چینی روز به روز سایه خود را روی بازار خودرو سنگین تر می کنند و قصد ندارند تا قید حضور در بازار خودروی کشور را بزنند. سیاست گذار خودرویی هم با توجه به موانع ایجاد شده بابت تحریم ها واردات خودرو از برندهای چینی را در دسترس ترین اقدام می داند به خصوص که برندهای ژاپنی، کره ای و برخی برندهای مطرح اروپایی نیز در کشور چین خطوط تولید دارند و می توان بی دردسر به محصولات این برندهای بین المللی مطرح نیز دسترسی داشت.

نکته دیگر که در مورد  محصولات عرضه شده در اولین فروش سامانه یکپارچه فروش خودروهای برقی جلب نظر می کند حضور  لونا GRE و جک E50A پشت ویترین سامانه یکپارچه فروش خودروهای برقی است.

پیش تر اخباری در ارتباط با عرضه لونا GRE توسط ایران خودرو به رانندگان تاکسی مطرح بود. آبی های جاده مخصوص به دنبال این بودند تا این محصول را در راستای ایده برقی سازی شبکه حمل و نقل عمومی، وارد ناوگان تاکسیرانی کنند. 

وزارت صمت خودروی برقی وارد می‌کند، وزارت نیرو برق ندارد!

کرمان موتور نیز چهارصد دستگاه از محصول برقی خود یعنی جک E50A را اواخر دی ۱۴۰۲ طی مراسمی برای روز هوای پاک به رانندگان تاکسی تحویل داد.

بنابراین شاهد هستیم که از جمع پنج خودرویی که به متقاضیان خودروهای برقی عرضه شده، دو خودرو قرار بوده به عنوان تاکسی در شبکه حمل و نقل عمومی حاضر باشند.

دو گمانه درباره حضور لونا GRE و جک E50A در سامانه فروش خوددوهای برقی مطرح است. گمانه اول اینکه وزارت صمت تلاش کرده با عرضه این دو خودروی برقی چینی تنوع بیشتری به سبد محصولات برقی در اولین دور فروش محصولات برقی دهد.

گمانه دوم اینکه به دلیل استقبال کم رانندگان تاکسی از خودروهای برقی مدیران صمت مجوز حضور این دو خودروی برقی چینی را در دور اول فروش سامانه یکپارچه خودروهای برقی داده اند تا ایران خودرو و کرمان موتور به عنوان دو شرکت وارد کننده حالا که نتوانستند رانندگان تاکسی را مجاب کنند تا این محصولات برقی را خریداری کنند، شانس خود را برای واگذاری محصولات در اختیار خود به متقاضیان عادی بیازمایند.

فروش خودروهای برقی در سامانه یکپارچه براساس اعلام قبلی 30 اردیبهشت موعد بازگشایی این سامانه بود که تا زمان نگارش این گزارش، سامانه با اختلال همراه بوده است. طبق اطلاعیه منتشر شده متقاضیان می توانند تا پنجم خرداد ۱۴۰۳ به سامانه مراجعه کنند. متقاضیان قبل از ورود به سامانه باید حساب وکالتی افتتاح کرده و ۱۰۰ میلیون تومان در آن ذخیره کنند