چه سبد سهامی بخریم؟

مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با این پرسش که سبد سهام ویژه این روز‌های بازار باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟ اظهار کرد: این روزها، بازار یک روند رو به رشدی را در پیش گرفته است و به جلو می‌رود، اما این موضوع می‌تواند سبب بروز مشکلاتی برای برخی از افراد که نسبت به بازار شناخت کافی ندارند شود. از جمله می‌توان گفت افراد وقتی شرایط بازار را صعودی می‌بینید ممکن است که رفتار هیجانی از خود بروز دهند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: یکی از مواردی که به طور متعدد مشاهده شده این است که سرمایه گذاران در چنین وضعیتی به طور معمول پرتفوی خود را به یک تا دو سهم محدود می‌کنند و در دامنه محدود سرمایه گذاری می‌کنند، که این یک خطای مشهود است، زیرا به محض اصلاح بازار، به هر دلیلی ممکن است آن سهم کامل ریزش کند و کل سرمایه فرد از بین برود. برای همین منظور در چنین وضعیتی لازم است که بین گروه‌های مختلفی از صنایع سرمایه گذاری شود.

 

میرزایی در ادامه افزود: افراد برای شکل گیری یک سبد سهام بهینه و مناسب، نه فقط از شرکت‌های مختلف بلکه باید از صنایع مختلف و شرکت‌هایی که به نظر می‌رسند با توجه به شرایط بازار وضعیت مناسب تری دارند، برای سرمایه گذاری انتخاب کنند تا در صورتی که یک صنعت آسیب دید بقیه صنایع بتوانند پرتفوی فرد را حفظ کنند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: نکته‌ای که وجود دارد این است که افراد برای چیدمان پرتفوی خودشان در شرایط حال حاضر نباید زنجیره‌ای عمل کنند، زیرا که برخی از سهام و صنعت‌ها به یکدیگر وابستگی دارند و ممکن است که با اصلاح  یکی، دیگری نیز وارد اصلاح شود.

چه سبد سهامی بخریم؟

او گفت: با توجه به وضعیت و شرایط کشور صنایعی مانند صنایع سیمانی و صنایعی که وابستگی به دلار دارند. می‌توانند برای شرایط حال حاضر بازار مفید‌تر باشند. دلیل نام بردن صنعت سیمان به سبب آزادسازی است که در قیمت‌های آن رخ داده و از سوی دیگر صنعت ساختمان که با توجه به طرح‌های بیان شده چشم انداز مناسبی دارد. صنایع فلزات اساسی و پتروشیمی نیز جز صنایع دلار محور هستند که جذابیت‌های خود را همیشه داشته اند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در مجموع پرتفوی بهینه و مطلوب با شرایط این روز‌های بازار، پرتفویی است که در آن چند صنعت مختلف، با توجه به شرایط کشور از صنایعی که از محدودیت کمتری برخوردار هستند باشد و البته تا حدودی نیز به دلار  وابستگی داشته باشند.

او در پایان گفت: نکته دیگر اینکه با توجه به شرایط بازار در حال حاضر باید گفت که عمدتا سهم‌های شاخص ساز در حال رشد و جهت دهی به بازار هستند، مانند شستا، مس، پتروشیمی‌ها و غیره، اما استراتژی مطلوب این است که فقط برای روی این سهام سرمایه گذاری نشود و سهم‌های کوچک بنیادی نیز در نظر گرفته شود، تا ریسک پرتفوی افراد کاهش پیدا کند.