محسن جاوری، ظهر امروز دوشنبه 29 آذر در نشست خبری گفت: این کاوش از 27 مهرماه امسال تا اوایل آذرماه با هزینه ای معادل 400 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی انجام شد.
وی افزود: این عملیات کاوش باهدف ساماندهی ونجات بخشی محوطه باستانی جوشقان و استرک، تشکیل پرونده ثبت در فهرست آثار ملی و کسب اطلاعات در زمینه وضعیت تاریخی و باستان شناختی این منطقه انجام شد.
به گفته وی، گور تدفین های چندگانه در این عملیات کاوش با داده های بیش از15 مورد از بقایای جسد انسانی با تدفین عادی و مرده سوزی کشف شد که فقط دو مورد از این تدفین ها عادی و بقیه تدفین مرده سوزی مربوط به عصر آهن 2 است.
ریسی اداره میراث فرهنگی کاشان اظهارداشت: علاوه بر این بقایای انسانی داده های محدودی مثل ظروف سفالی و مهره های سنگی به عنوان هدایا در گور کشف شده است.
جاوری با اشاره معماری ساده این گورها گفت: شکل گورها نیم مدور نزدیکه چهارگوش با یک پی چینی با سنگ های لاشه و ملات گل است.
به گفته وی، محل گور بدون سقف بوده که در دوره های مختلف حدود 200 مکرر به عنوان محل تدفین استفاده شده که در محدوده کاشان ناشناخته است.
جاوری، تصریح کرد: اطلاعات بدست آمده درباره محوطه باستانی جوشقان و استرک علاوه بر چاپ کتابی با عنوان محوطه تدفین جوشقان و استرک منتشر میشود و ابزار بدست آمده از این کاوش در قالب نمایشگاه نشان داده میشود.
وی با اشاره به سرپرستی خود در این تیم کاوش گفت: دو استاد باستان شناس از دانشگاه کاشان، یک نفر متخصص فیزیولوژی انسانی ( انسان شناسی فیزیولوژی) دکتر آرکادیوش سولتسیاک از دانشگاه ورشو این تیم کاوش را بعهده دارد
به گفته وی، وسعت این محوطه باستانی از منتهی الیه روستای جوشقان تا منتهی الیه روستای استرک است که فصل اول کاوش در یک هکتار از این محوطه انجام شد.
جاوری، از آغاز فصل دوم کاوش این محوطه در صورت تامین اعتبارات استانی خبر داد و گفت: برای این فصل حدود یک میلیون و 200 هزار ریال اعتبار پیش بینی می شود.
وی در ادامه از تمامی کسانیکه تیم کاوش را همراهی و مساعدت کردند بویژه دهداران و اعضای شورای اسلامی روستاهای جوشقان و استرک و دانشجویان رشته باستان شناسی دانشگاه کاشان تقدیر کرد.
شایان ذکر است :روستای جوشقان با جمعیت بیش از 2 هزار و 67 نفر در 22 کیلومتری و روستای استرک با جمعیت 1300 نفر در 17 کیلومتری کاشان واقع شده از توابع بخش مرکزی این شهرستان واقع شده است.