با گذشت ۹ ماه از شیوع جهانی ویروس کرونا ، هنوز راهکاری موثر برای مقابله با آن یافت نشده است. با این وجود، دولتها میکوشند با اعمال قوانین سختگیرانه و فاصله گذاری اجتماعی، شیوع کووید ۱۹ در جامعه را مدیریت کنند. یکی از روشهای مناسب برای کنترل همه گیری، افزایش تست از افراد است. با شناسایی سریع مبتلایان به کرونا و قرنطینه آنها میتوان زنجیره شیوع را در جامعه قطع کرد. از این رو، دانشمندان علاوه بر افزایش میزان آزمایش ها، در حال کار بر روی توسعه روشهای تست سریع هستند.
بر این اساس، دانشمندان انگلیسی به روشی بسیار سریع و دقیق برای تست کرونا در افراد دست یافته اند که در آن دیگر نیازی به مراجعه فرد به آزمایشگاه نیست. این روش میتواند در کمتر از ۹۰ دقیقه ابتلای فرد به کووید ۱۹ را تشخیص دهد.
دانشمندان کالج سلطنتی لندن برای این کار از یک دستگاه کمک میگیرند که آن را "آزمایشگاه بر روی تراشه" نام نهاده اند. چهار بیمارستان تحت نظر "سرویس سلامت همگانی بریتانیا" از این دستگاه برای تست سریع کرونا در بیماران استفاده کرده اند.
در کنار توانایی تشخیص سریع بیماری، یکی از ویژگیهای این دستگاه این است که افراد برای تست کرونا نیازی به مراجعه به پزشک ندارند. هر فردی که توانایی گرفتن نمونه از بینی و دهان فرد را داشته باشد میتواند به راحتی از این دستگاه که متخصصان آن را آزمایشگاهی کوچک بر روی تراشه مینامند، استفاده کند.