اخبار اجتماعی- کنکور سراسری 99 به دلیل جلوگیری از شیوع مجدد کرونا به تعویق افتاد. با توجه به اینکه فاصله گذاری اجتماعی ازنیم متر به دو متر افزایش پیدا کرده است باید سوالات مجددا در قرنطینه باز شوند و برای محل های جدید آزمون مجددا آماده شوند.
به گزارش
، دکتر سعید نمکی به تشریح جزئیات جلسه عصر دوشنبه وزارت بهداشت با مسئولان وزارت علوم و نمایندگان مجلس درخصوص برگزاری آزمون سراسری پرداخت و گفت: پیرو مذاکرات و بحث های قبلی که درخصوص کنکور داشتیم همانطور که در ستاد ملی مدیریت بحران نیز مطرح شده بود، قرار بود ما کنکور را در تاریخ مقرر یعنی اواخر مردادماه برگزار کنیم. امروز جلسه ای با حضور نمایندگان مجلس، روسای دو کمیسیون آموزش و بهداشت مجلس و همچنین وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور برگزار کردیم.وی در ادامه تصریح کرد: ما در این جلسه درخواست اجرای پروتکل های سختگیرانه بهداشتی را برای حفاظت از فرزندان این سرزمین که آینده سازان این کشور هستند را ابلاغ کردیم و این پروتکل ها مقداری سختگیرانه تر از پروتکل های ابلاغی آزمون های دکتری و کارشناسی ارشد بود.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بعد از ابلاغ پروتکل های سختگیرانه بهداشتی، از سوی مسئولان برگزار کننده اعلام شد که برای اجرای پروتکل ها و صیانت از برگزاری یک کنکور سالم و درست از نظر امنیت کنکور ضروری است ما زمان بیشتری برای اجرای این پروتکل ها داشته باشیم و یا اینکه پروتکل ها در سطح پایین یعنی آزمون دکتری و کارشناسی ارشد برگردیم که ما و نمایندگان مجلس اعلام کردیم نمی توانیم سطح اجرای این پروتکل ها را کاهش بدهیم چراکه داوطلبانی که در کنکور سراسری شرکت می کنند در مقایسه با افرادی که در کنکور ارشد و دکتری شرکت کردند در سن پایین و عدم آگاهی کافی قرار دارند. بنابراین این سختگیری الزامی است و حداقل ما باید فاصله گذاری اجتماعی را بیشتر از قبل اجرا کنیم.
دکتر نمکی تاکید کرد: مسئولان وزارت علوم تاکید کردند که در این فرصت محدود امکان اجرای پروتکل های جدید وجود ندارد و پیشنهاد داشتند این آزمون در اواخر شهریورماه برگزار شود. در نهایت نتیجه جلسه نیز این شد که اگر مسئولان برگزاری کنکور نمی توانند این پروتکل ها را اجرایی کنند این زمان به آنها داده شود تا این پروتکل ها را اجرایی کنند.
تعویق یک ماهه زمان کنکور در دستورکار وزارتخانه علوم و بهداشت
وی در پایان خاطرنشان کرد: قرار شد پیشنهاد تعویق یک ماهه برگزاری کنکور در ستاد مقابله با کرونا مطرح شود و بعد از تصویب نتیجه نهایی را ابلاغ خواهیم کرد.
علاوه بر این علیرضا وهاب زاده مشاور رسانه ای وزیر بهداشت این صحبت های وزیر بهداشت را در صحفه توئیتر خود منتشر کرده و نوشته است : برگزاری کنکور سراسری به تعویق افتاد.
بیشتر بخوانید:
آزمون سراسری کنکور به عقب افتاد
آزمون سراسری بر اساس آخرین تصمیم وزارت علوم قرار بود طی 4 روز یعنی 29،30،31 مرداد و اول شهریور ماه برگزار شود. از آنجا که این آزمون با یک میلیون و 300 هزار شرکت کننده پرجمعیت ترین آزمون کشور است باید پروتکل های سخت گیرانه ای برای برگزاری آن رعایت شود اما از آنجا که سازمان سنجش اعلام کرده است که تا روز برگزاری نمی تواند این پروتکل های سختگیرانه را مهیا کند کنکور به تعویق افتاد.
سعید نمکی پیشتر گفته بود :درباره کنکور سراسری در ایام کرونا باید چهار مرحله حیاتی یعنی زمان قبل از ورود داوطلبان به حوزه های امتحانی، زمانی که خانواده ها پشت در حوزه ها حضور دارند، زمان برگزاری آزمون و زمان ترک داوطلبان را مدیریت کنیم.
جزییات تعویق کنکور سراسری ۹۹/ چه پروتکلهای جدیدی برای آزمونها در نظر گرفته شده است؟
وزیر بهداشت گفته بخشی از این پروتکلهای سختگیرانه مشخص شده است. برای سه مرحله ورود داوطلبان به حوزهها، در داخل حوزهها و بازگشت به منزل پروتکلهای سختگیرانه ای اجرا میشود.
همچنین قرار شد که در مناطق مختلف پروتکلهای بهداشتی تغییر کند چراکه مثلا وضعیت استان سیستان و بلوچستان به عنوان منطقه گرمسیری با مناطق دیگر کشور متفاوت است بنابراین براساس آب و هوای هر منطقه رویکرد خاصی تعیین میشود.
همچنین مقرر شد فضای اشغال هر سالن یا حوزه ۲۰ درصد بیشتر نباشد. به گفته ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور؛ آزمون سراسری در ۴۰۰ شهر برگزار میشود.
اما تعداد داوطلبان کنکور سراسری بیشتر و به تبع تعداد حوزهها نیز بیشتر است. فاصله صندلیها به دو متر افزایش یافته و سعی میکنیم از فضاهای بزرگ مانند مصلی ها و ورزشگاهها که فضاهای باز و استاندارد هستند، استفاده کنیم.
قرار شد داوطلب یا دانش آموز اگر ماسک و پک بهداشتی داشت یا نداشت جداگانه برای آنها تهیه و به آنها تحویل داده شود.
ممکن است استفاده از ماسک برای داوطلب برای چند ساعت مشکل باشد و بخواهد آن را تعویض کند که همکاریهای لازم صورت
میگیرد. همچنین ناظران وزارت بهداشت از همکاری بسیج، نمایندگان و سازمانهای مردم نهاد کمک میگیرند.
کم شدن داوطلبان رشته های کم متقاضی
به گفته وزیر بهداشت؛ در رشته هایی که داوطلبان کمتری دارد از تعداد شرکت کنندگان کم میشود و در این باره سازمان سنجش آموزش کشور تصمیم گیری میکند.
سعید نمکی اعلام کرد که در نهایت با پروتکل ها بهداشتی کنکور را در موعد مقرر برگزار میکنیم و تضمین میدهیم که با رعایت مردم و ناظران حتی یک داوطلب هم دچار مشکل و بیماری نشود.
توضیحات رییس سازمان سنجش درباره دلیل تعویق کنکور ٩٩
ابراهیم خدایی گفت: طی چند روز گذشته پروتکل های بهداشتی تغییر کرد و وزارت بهداشت برای برگزاری کنکور سراسری دو شرط گذاشت. این در حالی بود که سازمان سنجش بسته بندی سوالات کنکور را تمام کرده بود و در مرحله ارسال آن به استان ها و شهرهای محل برگزاری کنکور براساس پروتکل های کارشناسی ارشد بود.
بیشتر بخوانید:
او گفت: اولین شرط وزارت بهداشت این بود که فاصله صندلی ها باید به دو متر افزایش یابد که امکان فراهم کردن فضای با این شرایط برای ما مقدور نبود. شرط دوم وزارت بهداشت این بود که در استانهای گرمسیری سالنها باید سطح اشغال 20 درصدی داشته باشند، که این مورد نیز با توجه به ظرفیت مراکز برگزاری کنکور برای ما مقدور نبود.
رئیس سازمان سنجش گفت: در صورتی که میخواستیم موارد مورد نظر وزارت بهداشت را اجرایی کنیم، اتفاقی می افتاد که خط قرمز ما بود و آن این بود که حتی در صورت تامین فضای کافی و ایجاد فاصله دو متری بین داوطلبان باید سوالات کنکور به 390 شهر ارسال می شد و در آنجا بر اساس فاصله گذاری جدید پلمب سوالات باز می شد و دفترچهها مجددا مرتب می شدند که در این صورت احتمال لو رفتن سوالات کنکور افزایش می یافت.
خدایی گفت: در این شرایط سازمان سنجش نمی تواند از معیارهای خود کوتاه بیاید. بنابراین درخواست کردیم یا پروتکل های کنکور سراسری هم مانند آزمون ارشد باشد. یا سازمان سنجش با شرایط جدید وزارت بهداشت نمی تواند کنکور را در موعد مقرر برگزار کند و این موضوع طی نامه ای به استحضار دکتر غلامی وزیر علوم نیز رسید و اعلام کردم که حفاظت آزمون و لو رفتن سوالات را تضمین نمیکنم.