دکتر علیرضا زالی در جلسه شورای فرماندهی ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ضمن ارائه گزارش مختصری از وضعیت شیوع ویروس کووید-۱۹ (COVID-۱۹) در پایتخت در هفته گذشته، بیان کرد: بر اساس گزارشها از ردیابی محل زندگی و اشتغال بیماران ترخیصی و فوتشدگان در هفته گذشته، منطقه ۴ شهر تهران با نزدیک به یک میلیون جمعیت، بیشترین میزان ابتلا را داشته است. همچنین منطقه ۲ با نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر جمعیت و منطقه ۱۴ و ۱۵ به ترتیب جایگاههای بعدی را به خود اختصاص داده اند.
اخبار اجتماعی- وی در خصوص آمار فوتی در هفته گذشته نیز ادامه داد: منطقه ۴، منطقه ۱۴ و منطقه ۱۵ به ترتیب بیشترین آمار فوتی را در شهر تهران به خود اختصاص دادند. همچنین در منطقه ۲۲، میزان ابتلا و مرگ و میر نسبت به هفته گذشته رشد قابل توجهی داشته که البته طبق پیش بینیها، درگیری بیشتر مناطق غربی و جنوب غربی در موج کنونی، دور از انتظار نبوده است.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، از نظارت کارشناسان بهداشت محیط و بهداشت حرفهای بر اجرای شیوهنامههای بهداشتی در مراکز دولتی و عمومی غیردولتی، بر اساس ۱۱ شاخص ابلاغی از سوی معاونین بهداشتی هر سه دانشگاه مستقر در تهران خبر داد و افزود: این اقدام برای اولین بار صورت گرفته و گزارشات نشان از اجرای ۶۰,۶۶ درصدی شیوه نامههای بهداشتی دارد.
زالی تصریح کرد: بر اساس جمع بندی های صورت گرفته ۶۱ درصد مراکز از ورود مراجعین دارای علائم بالینی و بالغ بر ۸۰ درصد مراکز از ورود مراجعین بدون ماسک جلوگیری میکنند. همچنین ۸۶,۱۱ درصد از شاغلین اداری ماسک میزنند و میزان رعایت فاصله گذاری بین آنها تا ۸۰ درصد رعایت میشود. اما نکته قابل توجه این است که میزان مدیریت فاصلهگذاری بین مراجعین به مراکز تنها ۲۰ درصد بوده و رعایت فاصله بیش از یک متر بین ارباب رجوع و شاغلین تا ۴۷ درصد تحقق یافته است.
وی ادامه داد: تنها ۲۵ درصد کارفرمایان و متصدیان سیستم های دولتی و عمومی غیردولتی در سامانه وزارت بهداشت (salamat.gov.ir) ثبت نام کردهاند. از طرفی ارزیابیها نشان میدهد ۹۱ درصد مراکز دارای امکانات شستشو و ضدعفونی کننده هستند و ۹۰ درصد آنها از کارتخوان، به جای دریافت پول نقد، استفاده می کنند.
زالی همچنین با اشاره به نزدیک شدن فصل شیوع آنفلوآنزا، از نیازسنجی واکسن آنفلونزا با همکاری معاونین بهداشتی سه دانشگاه مستقر در استان تهران خبر داد.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص لزوم توجه به دستورالعمل های ابلاغی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا را نویدبخش خواند و گفت: با تعهد مردم به استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تقلیل حضور کارمندان در اداره جات، امیدواریم سیر نزولی ابتلا با شیبی ملایم تداوم داشته باشد. همچنین با تمدید محدودیت ها در هفته اخیر، با کاهش میزان بستری در بیمارستانها نسبت به هفته قبل و کاهش نزدیک به ۵۳ درصدی میزان تراکم و ترافیک در مرکز شهر رو به رو بودهایم.
در این جلسه در خصوص لزوم تقویت زیرساختهای مناسب برای ردیابی بیماران مبتلا و افراد در معرض آسیب، تسهیل در روند اعطای تسهیلات به مشاغل آسیب دیده بر اثر کرونا، نحوه تدوین شیوهنامه های بهداشتی برای برگزاری مراسم ماه محرم و لزوم تدوین برنامه عملیاتی برای فصل پاییز با توجه به آغاز سال تحصیلی، احتمال شیوع آنفلوآنزا و بیماریهای ویروسی از جمله سرماخوردگی و پدیده وارونگی هوا بحث و تبادل نظر شد.