از همان روزهای ابتدای شیوع کرونا ، با توجه به بروز علایم تنفسی در بسیاری از بیماران، موضوع سیگار کشیدن مورد توجه متخصصان قرار گرفت. حالا بعد از گذشت نزدیک به شش ماه از شیوع این بیماری، مشخص شده است که سیگار کشیدن میتواند خطرات بیماری کرونا را به شکلی محسوس افزایش دهد و مبتلایان را در معرض خطراتی چون تشدید علایم بیماری، نیاز به بستری و حتی افزایش احتمال فوت ناشی از این بیماری قرار دهد.
اخبار اجتماعی- اما طی روزهای گذشته، دو خبر مرتبط با سیگار و کرونا در رسانهها توجه زیادی را به خود جلب کرد. خبرهایی که هر چند یکی از آن ها هشداری دوباره برای سیگاریهاست اما خبر دوم میتواند امیدی برای افرادی باشد که در فکر ترک سیگار هستند.
سیگار و قلیان؛ خطری جدی برای جوانان
طبق آنچه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا اعلام کرده است، مواردی که میتواند خطر کرونا در گروه سنی جوانتر را افزایش دهد عبارت است از: مشکلات قلبی، دیابت، آسم فعال، مشکلات سیستم ایمنی (شامل لوپوس، نقرس، آرتریت روماتوئید) مشکلات کبد، چاقی و استعمال دخانیات (شامل سیگار، سیگار الکترونیک، قلیان، پیپ) در این بین استعمال دخانیات در اشکال مختلف موضوعی است که این اواخر بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفته است. البته برای این موضوع دلایل موجهی وجود دارد.در حالیکه در افراد جوان میزان شیوع برخی بیماریها مانند مشکلات قلبی چندان بالا نیست اما سیگار کشیدن و استفاده از قلیان بین جوانان رواج بیشتری دارد و همین موضوع میتواند آسیبپذیری این گروه سنی در برابر کرونا را به شدت افزایش دهد. طبق یک بررسی که روی جوانان آمریکا انجام و نتایج آن به تازگی منتشر شده است، سیگار کشیدن به ویژه در میان مردان جوان، مهمترین عامل افزایش دهنده خطر کروناست. طبق این بررسی، کرونا برای حدود 33 درصد مردان جوان آمریکایی میتواند خطرات زیادی به همراه داشته باشد و احتمال تشدید علایم، نیاز به بستری یا مرگ ناشی از کرونا را در آن ها افزایش دهد. این در حالی است که زنان جوان در این مطالعه با این که بیش از مردان درگیر بیماریهایی چون آسم یا مشکلات سیستم ایمنی هستند، اما در مجموع کرونا برای کمتر از 30درصد آنان خطرات اضافه به دنبال خواهد داشت.
تصمیم مهم یک میلیون نفر!
هفته گذشته خبر دومی هم در رسانهها منتشر شد که باز پای سیگار و کرونا را به میان کشید اما این بار خبری خوب و البته درسآموز بود. بررسی پیمایشی جدید که توسط یکی از دانشگاههای مطرح لندن انجام شده است، نشان میدهد حدود یک میلیون نفر در انگلیس طی چهار ماه گذشته و به واسطه شیوع کرونا، سیگار کشیدن را کنار گذاشتهاند. علاوه بر آن،حدود 440 هزار نفر هم به فکر ترک افتادهاند. با توجه به جمعیت 7.2 میلیون نفری افراد سیگاری در انگلیس، این آمار را میتوان موفقیتی بسیار چشمگیر در نظر گرفت.
از امروز به فکر کاهش خطر باشید
موضوع ترک سیگار و قلیان، این روزها با توجه به شیوع کرونا، اهمیت دو چندانی دارد. بخشی از آن به خاطر این مسئله است که بر خلاف بیماریهای زمینهای، هر فردی میتواند شخصا تصمیم بگیرد که آیا در این دسته قرار بگیرد یا نه. برای این موضوع فرد کافی است تصمیم به ترک سیگار یا کنار گذاشتن قلیان بگیرد، آن وقت خود را تا حد زیادی از عوارض بیماری کرونا دور کرده است. این تصمیم دشوار البته این روزها توسط بسیاری از افراد گرفته شده است؛ از جمله همان یک میلیون نفری که در بالا هم به آن اشاره شد. اگر شما هم تا کنون اهل سیگار یا قلیان بودهاید، برای سلامتی خود و البته کاهش خطر عوارض کرونا و کنار گذاشتن این عادت زودتر دست به کار شوید.