پرستاران داوطلب در اولویت استخدام

امیر حسین قاضی زاده هاشمی، نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای عالی نظام پرستاری اظهارداشت:جامعه پرستاری جامعه علمی و مهارتی است.

اخبار اجتماعی- وی ادامه داد: وقتی کرونا پیش آمد مردم بیشتر به نیاز جامعه پزشکی پی بردند. شغل پرستاری و پزشکی و چنین مشاغل، مشاغل روزهای مبادا هستند.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی  با اشاره به شهادت ۱۸نفر از جامعه پرستاری در دوران شیوع کرونا، افزود: ما در حوزه سلامت به طور کلی هیچ قانون جامعی نداریم.اینکه نحو جذب نیروی انسانی،مسئولیت و نظام کنترلی و پرداخت را بیان کند.

قاضی زاده گفت: کسانی که دارای رشته مهارتی هستند باید نظام پرداخت مشخصی داشته باشند.

وی اضافه کرد: یکی از مشکلات در کشور این است که قوانین وضع می شوند اما اجرا نمی شوند. موضوع هویت شغلی نیازمند اصلاح فرآیند است.

نائب رئیس مجلس تصریح کرد: ذهنیت همگان از پرستاری خدمات درمانی است و در حوزه پیشگیری مورد توجه نیست.

قاضی زاده با اشاره به موضوع پرستاری حرفه ای،گفت: این موضوع بسیاری از نیازها به خدمات تخصصی و هزینه درمان را کاهش می دهد.

وی با اشاره به اینکه کمبود نیروی انسانی به عنوان پرستار واقعا وجود ندارد، گفت: علت این است که چون لایه های بینابینی وجود ندارد و بار آن به دوش پرستاران رسیده است.

نائب رئیس مجلس  با بیان اینکه تا الان مسیر سلامت به سمت تخصصی شدن و گران شدن بوده است، خاطرنشان کرد: اکنون در دنیا از تخصصی به سمت عمومی و به سمت خدمات پیشگیری می روند.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به ضرورت بازنگری در سیاستها، تصریح کرد: باید برنامه استراتژیک با نظام پرستاری و وزارت بهداشت تهیه شود.

وی با اشاره به دوران شیوع کرونا و نیاز سیستم درمانی به پرستاران، ابراز داشت: یکدفعه حجم خدمات بالا رفت و کمبود نیرو خود را نشان داد و بعد از فراخوان عده  زیادی داوطلب شده و بکار گرفته شدند.

نائب رئیس مجلس تاکید کرد: باید به وعده ای که در حمایت از نیروهای داوطلب و افرادی که در این دوران به ارائه خدمات پرستاری پرداختند و در روز مبادا آمدند عمل شود و این موضوع را پیگیری می کنیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: باید حقوق این افراد ضایع نشود و حداقل اینکه این افراد پرستاری که داوطلب حضور پیدا کردند در اولویت استخدام قرار گیرند.

وی متذکر شد: وزارت بهداشت حدود ۴۳۰هزار  پرسنل دارد.