سعید نمکی وزیر بهداشت عصر چهارشنبه در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر درباره اقدامات وزارت بهداشت در مقابله با ویروس کرونا گفت: چهار سطح برای وضعیت کرونا در کشور پیشنهاد شده و براساس هر کدام از این سطحها میتوان اقدامات محدود کننده جدیدی را برای ترددها و فعالیتهای اجتماعی تعریف کرد.
اخبار اجتماعی- وی ادامه داد: کسبهای که نباید کار کنند و کسبهای که باید به کار خود ادامه بدهند در این طرح تعریف شده اند. تمام سوپر مارکتها و محل فروش مواد غذایی و مایحتاج ضروری مثل دارو و لوازم بهداشتی در طول ۲۴ ساعت دایر خواهند بود و مردم نباید برای تامین مایحتاج خود نگران باشند.
وزیر بهداشت گفت: البته تردد بین شهرها به شدت محدود خواهد شد، هرچند زمانی برای بازگشت افراد به محل زندگی خود در نظر گرفته شده است. تمام پلاکهایی که از شهرها خارج شدهاند را داریم و با این افراد تماس گرفته میشود. این افراد باید در چهارچوب مشخصی قرار بگیرند و غربالگری شوند و اگر مورد مشکوکی بین آنها باشد به قرنطینه و تحت نظر خواهند رفت تا موجب آلودگی بقیه مردم نشوند.
حتی یک بیمار پشت در بیمارستان نمانده است
نمکی اظهار کرد: به تعداد کافی تخت در استانها آماده شد و حتی یک مورد از بیماران ما پشت در بیمارستانها نماندند. موج بیماری در اروپا را مشاهده کنید و ببینید که کشورهایی که ساختار بهداشتی و درمانی بهتری دارند، مردم در اولین حمله کرونا به این کشورها دچار سرگردانی شدهاند، اما در ایران مردم حتی یک روز برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی دچار سرگردانی نشدند.
اولین مورد گزارش شده کرونا
وی بیان کرد: اولین موردی که از نظر کلینیکال مشکوک به کرونا بود در ۲۹ بهمن از قم به من گزارش شد و روز چهارشنبه صبح به رییس جمهوری و هیات دولت گزارش دادم که اولین موردی که بیش از ۹۰ درصد مبتلا به کرونا بود را مطرح کردم. این موضوع همزمان با شیوع سنگین آنفلوآنزای نوع B در کشور بود. تا ظهر آن روز پیگیر بودیم که تست مجدد انجام شود و سه تست انجام و تیمی از وزارت بهداشت به قم اعزام شد.
نمکی افزود: وقتی از این خبر مطمئن شدیم به مردم اعلام کردیم و قسمت اجرایی کار ما برای مقابله با کرونا آغاز شد.
وزیر بهداشت گفت: داروهایی که از همان ابتدا اعلام کردند در مورد کرونا در چین موثر است هم از ابتدا سفارش دادیم و آنچه میتوانستیم در داخل تولید کنیم را آماده کرده و آنچه باید وارد میشد را وارد کردیم.
مهمترین اقدامات وزارت بهداشت در سال ۹۸
نمکی درباره مهمترین اقدامات وزارت بهداشت در سال ۹۸ نیز اظهار کرد: یکی از برنامههای بر جا مانده وزارت بهداشت، پرونده الکترونیک سلامت بود. امروز پرونده الکترونیک سلامت در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا هم به کار ما آمده و تاکنون بیش از ۴۸ میلیون نفر در این طرح غربالگری شدهاند. اولین کاری که در وزارت بهداشت انجام دادم، برپایی پرونده الکترونیک سلامت برای ۸۰ میلیون ایرانی بود که با کمک همکاران ما انجام شد.
وی ادامه داد: در بهار امسال با سیلابهای سنگین مواجه شدیم. کار بزرگی در این زمینه اتفاق افتاد و در تاریخ این کشور ثبت شد که بدون کوچکترین اپیدمی این سیلابها را مهار کردیم. سازمان جهانی بهداشت نیز حیرت کرد که چنین سیلابهای سنگینی را بدون اپیدمی مدیریت کردیم.
وزیر بهداشت افزود: طرح تحول سلامت نیز با رسیدگی به جمعیتی که به خدمات نیاز داشتند ادامه یافت. دارو به عنوان یکی از اهرمهای اصلی مورد توجه قرار گرفت و با کمبود درآمدهای ارزی، هیچ کمبود مهم دارویی در کشور نداشتیم. با اولویت تولید داخل، تمام داروهایی که تولید داخلی داشت اجازه واردات پیدا نکردند. سال ۹۸ حدود ۸ هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته ایجاد شد.
وی بیان کرد: طرح بسیار مهم بسیج کنترل فشار خون نیز در کشور اجرایی شد. فشار خون ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در این طرح کنترل شد و این در حالی است که سالانه بیش از ۱۰۰ هزار نفر به علت فشار خون در کشور فوت میکنند. این کار بزرگ در کشور انجام شد و افراد تحت درمان قرار گرفتند. ۱۰ میلیون نفر که در مرز فشار خون بالا بودند در این طرح شناسایی شدند.
نمکی گفت: در پاییز با ویروس آنفلوآنزا H ۱ N ۱ مواجه شدیم. در این زمینه همکاران ما توانستند با مهار این بیماری با همه مشکلات مالی و اقتصادی، مشکل را به خوبی مدیریت کنند.
وی ادامه داد: امسال ۳.۵ میلیون زائر اربعین هم مدیریت شدند و حدود ۹۰ هزار زائر از مرزهای افغانستان و پاکستان وارد شدند. برای هیچ کدام از این موارد به دلیل مشکلات مالی دولت، تقاضای هزینه بیشتری نکردیم.
وزیر بهداشت اظهار کرد: در زمینه تحول آموزش پزشکی و پژوهش هم دستاوردهای مهمی داشتیم و شرکتهای دانش بنیان محصولات قابل توجهی تولید کردند. از همه این موارد مهمتر طرح زیربنایی هر خانه یک پایگاه سلامت بود.
نمکی همچنین بیان کرد: از همه افرادی که به وزارت بهداشت کمک کردند سپاسگزارم. هم رسانهها و هم افرادی که در خانهها ماندند و هم کسانی که از این به بعد این کار را انجام میدهند. هیچ کاری برای پیشگیری از کووید ۱۹، مهمتر از در خانه ماندن نیست.