هانیه لواف روانشناس و مشاور درباره شیوع اختلالات روانی در کودکان بر اثر بحران ویروس کرونا ، اظهار کرد: ویروس کرونا کودکان را تحت تأثیر قرار نمیدهد و امکان اینکه افراد خردسال به این ویروس مبتلا شوند بسیار کم است.
اخبار اجتماعی- این روانشناس بیان کرد: ترس کودکان از ابتلای خود و یا اعضای خانواده به ویروس کرونا(خطر ثانویه)، خطرناکتر از ابتلای به خود ویروس است؛ وقتی والدین نمیتوانند اضطراب خود را کنترل کنند، فرزندانشان نیز تحت تأثیر اضطراب قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه علائم اضطراب در کودکان متفاوت است، ادامه داد: برخی از کودکان در چنین شرایطی که همه از کرونا میگویند، ممکن است مبتلا به اختلال اضطراب جدایی شوند یعنی وابستگی بیش از اندازه به والدین پیدا کنند، ترس از دست دادن والدین را داشته باشند و دلواپسی بیش از اندازه نسبت به والدین دارند.
لواف گفت: در برخی از کودکان، اضطراب به شکل عصبانیت و آشفتگی بروز پیدا میکند و برخی از کودکان علائم شب ادراری نیز دارند، گاهی اوقات که کودک اضطراب دارد ترشح هورمون دوپامین و سروتونین آنها مختل میشود که مختل شدن این دو هورمون ترس محیطی زیادی در کودک ایجاد میکند و کودک دچار اضطراب و استرس میشود.
این روانشناس با اشاره به اینکه برخی از کودکان مبتلا به وسواس فکری میشوند، افزود: این کودکان دائم با خود فکر میکنند که ممکن است به بیماری کرونا مبتلا شوند، به همین دلیل دائم نوشخوار فکری میکنند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از کودکان دچار خودبیمارانگاری میشوند، دائم ترس دارند که به هر چیزی دست بزنند و اعمال افراطی برای پاکسازی محیط انجام میدهند.