کلاهبرداری با پیامک‌های فعال‌سازی گوشی موبایل

 حمیدرضا دهقانی نیا  درباره ارسال پیام‌هایی به برخی مردم مبنی بر اینکه «جهت جلوگیری از قطع شدن شبکه موبایل، باید اقدام به فعالسازی گوشی کنند»، اظهار داشت: مردم حتماً باید دقت کنند هر پیامی که از سمت سامانه همتا به مخاطبان ارسال می‌شود یک سربرگ یا تابلویی دارد که عبارت «همتا» را نشان می‌دهد؛ یعنی شماره‌ای نیست و فقط کلمه همتا نوشته شده است.

اخبار اجتماعی-سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: در صورتی که مردم به همین قاعده توجه کنند، قطعاً فریب نمی‌خورند.

وی گفت: مردم حتماً در هنگام خرید گوشی تلفن همراه دقت کنند که هیچ هزینه‌ای بابت رجیستری نباید بپردازند و اگر شخصی ادعا می‌کند که باید هزینه رجیستری پرداخت شود نباید از او خرید کنند.

دهقانی نیا افزود: در هنگام خرید گوشی، فرایند باید طی شود به این صورت که فاکتور را از فروشنده اخذ کنند و در محل، استعلام اصالت را بگیرند و فعالسازی کنند و پس از اینکه انتقال مالکیت انجام شد سر فرصت در کارتابل خود در سامانه همتا گوشی خود را تعریف کنند. هر ایرانی در این سامانه یک کارتابل دارد.

 نمونه‌ای از پیامک‌های فاقد اصالت که از سوی سودجویان به نام سامانه همتا ارسال می‌شود، در ذیل آمده است. همانگونه که مشاهده می‌شود این پیامک‌ها از یک «سرشماره» ارسال شده است، در حالی که اگر از سوی سامانه همتا پیامکی به مخاطب ارسال شود، به جای شماره، کلمه «همتا» درج می‌شود.

فریب پیامک‌های فعال‌سازی موبایل را نخورید