محمد نوری، معاون عملیات اورژانس کشور در رابطه با مکانیزم اورژانس ریلی بیان داشت: در برخی موارد ما با حوادثی مواجه هستیم که دسترسی به خدمات و فوریتهای پزشکی برای آنها به سختی قابل انجام است.
اخبار اجتماعی- نوری ادامه داد: راه آهن مطمئنترین خط تردد مسافران است، اما ممکن است یک قطار در وسط بیابان دچار حادثه شود و هیچ دسترسی هم به آن وجود نداشته باشد. رسیدن به این محل حادثه فقط از طریق بالگرد و یا اورژانس ریلی است که متاسفانه بالگردهای شبانه با محدودیت تردد مواجهند.
معاون عملیات اورژانس کشور با بیان اینکه انتقال مصدومان نیازمند یک مسیر امن و در عین حال سریع است، افزود: به عنوان مثال مصدومیت با قارچ در ابتدای سال شیوع زیادی پیدا کرد که برای انتقال این مصدومان به بیمارستان باید از مسیر پرترافیک و بعضاً غیرامن جادههای کشور عبور میکردیم. در مواردی هم برای انتقال مصدومان از زنجان به تهران در مسیر پرترافیک جادهای دچار مشکل شدیم درصورتیکه یک اورژانس ریلی به سادگی میتوانست مصدومان را به بیمارستان مورد نظر انتقال دهد.
وی افزود: برای ارائه برخی خدمات به مناطق محروم کشور میتوان از آمبولانسهای ریلی با حضور پزشک و پرستار و متخصصان استفاده کرد.
وی با اشاره به کمبود شدید نیرو در پایگاههای اورژانس گفت: ما به ازای هر پایگاه اورژانس حداقل باید ۹،۲۵ صدم نفر نیرو داشته باشیم که متاسفانه در حال حاضر پنج نفر نیرو داریم که این موضوع کار همکاران ما را بسیار سخت کرده چرا که باید دو برابر استاندارد کار کنند تا خدمات فوریتهای پزشکی معطل نماند.
معاون عملیات اورژانس کشور با اشاره به اینکه خدمات اورژانس جزو خدمات صددرصد رایگان است، یادآور شد: اورژانس کشور هیچ منبع درآمدی به جز بودجههای دولتی ندارد.
این مقام مسئول با اظهار اینکه آمبولانسها و تجهیزات اورژانس ایران جزو استانداردترین تجهیزات دنیاست، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۴۲ بالگرد فعال داریم که هزینه آنها بسیار بالاست و اورژانس دریایی هم اخیراً به استانداردترین آمبولانسهای دریایی روز دنیا مجهز شد.
معاون عملیات اورژانس کشور با ابراز تاسف از اینکه درصد قابل توجهی از تماسهای فوریتی، مربوط به درخواستهای غیرضروری و یا کاذب است، بیان داشت: با توجه به محدودیت منابع و زمان اورژانس اینگونه کارها باعث از دست رفتن خدمت به یک فرد نیازمند خواهد شد لذا در این رابطه نیازمند بسترهای قانونی هستیم.