کانون پرورش فکری کودکان در خیابان حجاب همیشه میزبان رویداد های فرهنگی جذابی است. از رویدادهایی مرتبط با سینما و انیمیشن بگیرید تا جشنواره های فرهنگی ایران نوشت و حتی جشنواره بازی های ویدیوئی. اگر این روزها سری به این کانون بزنید متوجه می شوید که جوانان بسیاری به این مرکز در حال رفت و آمد هستند.
اخبار اجتماعی- جوانانی که دور یکدیگر جمع شده اند تا با یکدیگر بر سر یکی از جذاب ترین رشته های ورزشی دنیا رقابت کنند. رشته ای ورزشی به نام ورزش های الکترونیک که از اوایل دهه ۹۰ میلادی آغاز شده است و در حال حاضر یکی از محبوبترین ورزش های دنیا به حساب می آید. ورزشی که لازمه آن داشتن هوش بالا، خلاقیت و البته سرعت عمل بالاست.
ورزش های الکترونیک در واقع همان بازی های ویدیوئی هستند که همگی ما تجربه بازی کردن با آنان را در کنسول های بازی یا کامپیوترهای خود داشته ایم. بازی هایی ویدیوئی مثل فوتبال همچون پیس یا فیفا یا بازی های اکشن و فانتزی مثل دوتا و کانتر که جزو محبوترین بازی های ویدیوئی در حال حاضر در جهان محسوب می شوند.
مسابقات بازی های ویدیوئی چند سالی است که به همت بنیاد بازی های رایانه ای در حال برگزاری است. مسابقاتی که در آن گیمر های ایرانی در رشته های مختلف با یکدیگر به رقابت می پردازند تا در انتها قهرمان هر رشته مشخص شود و به عنوان برترین گیمر ایرانی شناخته شود.
در حال حاضر طبق آمارهای رسمی چیزی در حدود ۳۰ میلیون ایرانی بازی های ویدیوئی انجام می دهد. آماری که نشان می دهد که بازی های ویدیوئی تا چه اندازه در جامعه ما به خصوص در بین نسل های جوانتر محبوبیت دارد. این محبویت نه تنها در ایران بلکه در سطح جهان نیز وجود دارد. همه ساله مسابقات جهانی بازی های ویدیوئی با میلیون ها شرکت کننده برگزار می شود.
مسابقاتی که به جرات می توان گفت به اندازه مسابقات المپیک طرفدارن حرفه ای دارد. همین امر نشان دهنده این است که امروزه بازی های ویدیوئی در بین جوانان در چه جایگاه قرار دارد. در دنیای امروز گیمر بودن برخلاف گذشته که به عنوان سرگرمی شناخته می شد دیگر یک سرگرمی نیست بلکه می تواند تبدیل به یک شغل پردرامد شود.
در بین جوانان ایرانی استعداد های بسیاری در زمینه گیم های ویدیوئی وجود دارد که هنوز کشف نشده اند. البته بخش بزرگی از این عدم کشف استعداد ها به خود والدین نیز باز می گردند که با تصور غلطی که از بازی های ویدیوئی دارند باعث شده اند تا استعداد های بسیاری به عرصه ظهور نرسند.
متاسفانه در بین والدین هم نسل های من دیدگاهی منفی نسبت به بازی های ویدیوئی وجود داشت. دیدگاهی که می توان آن را نشات گرفته از تفاوت نسل ها دانست. تفاوت نسلی که به علت رشد و پیشرفت سریع تکنولوژی رخ داده است و باعث شد تا والدین در زمینه آشنایی با تکنولوژی از فرزندان خود عقب بیافتند.
البته این عقب افتادگی در سالهای اخیر کمتر شده است و امروزه والدین نیز در کنار فرزندان خود در زمینه تکنولوژی به روز هستند. به همین علت شاهد هستیم که در جشنواره امسال بسیاری از والدین به همراه فرزندان خود در این مسابقات شرکت کنند. زیرا این باور به وجود آمده است که بازی های ویدیوئی نه تنها زیان آور نیستند بلکه می توانند با رشد خلاقیت و آموزش مهارت های اساسی نقشی مهم در رشد کودکان و نوجوانان داشته باشند.
همچنین عدم حمایت مسئولین و مدیران کشور از صنعت گیم و عدم سرمایه گذاری در این صنعت نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در کشف نشدن استعداد های ایرانی هستند. صنعت گیم امروزه یکی از مهمترین صنایع فرهنگی و البته تجاری در دنیا به حساب می آید. صنعتی که به لحاظ سود دهی حتی از رقیب خود یعنی سینما نیز پیشی گرفته است.
همین امر نشان دهنده این است که در زمینه بازی های ویدیوئی باید سرمایه گذاری و حمایت های بیشتر انجام شود. جشنواره بازی های ویدیوئی قطعا به تنهایی نمی تواند باعث شود تا ما در زمینه گیم پیشرفت کنیم بلکه باید با برنامه ریزی های مناسب و استفاده از استعداد های ایرانی گامی مهم در جهت رسیدن به قله های موفقت برداریم.