نارسایی تنفسی چگونه درمان می‌شود؟
نارسایی تنفسی، از جمله مشکلاتی است که در آن اکسیژن کافی از ریه ها به خون نمی رسد که در نتیجه آن سایر اعضای بدن نیز نمی توانند به درستی مسئولیت خود را اجرا کنند اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که؛ نارسایی تنفسی چگونه درمان می‌شود؟

نارسایی تنفسی؛ اختلال در جذب اکسیژن

اخبار اجتماعی - نارسایی تنفسی به شرایطی گفته می شود که در آن اکسیژن کافی از ریه‌ها به خون منتقل نمی‌شود. همه اندام‌های بدن، مانند قلب و مغز، نیاز به خون غنی از اکسیژن دارند تا بتوانند به خوبی کار کنند. اگر ریه‌ها قادر به حذف دی اکسید کربن (گاز پسماند) از خون شما نباشند، ممکن است نارسایی تنفسی رخ دهد. دی اکسید کربن بیش از حد در خون می‌تواند به بدن شما آسیب برساند.

هر دوی این مشکلات، یعنی سطح پایین اکسیژن و سطح بالای دی اکسید کربن در خون می‌تواند در یک زمان رخ دهد. نارسایی تنفسی را می توان، اختلال در جذب اکسیژن از آلوئول‌ها به خون و یا اختلال در دفع انیدریدکربنیک از خون به داخل آلوئول‌ها (و یا هر دوی آنها) تعریف کرد. در نتیجه کاهش جذب اکسیژن مقدار اکسیژن خون (و فشار آن یعنی PO۲) کم می‌شود و در نتیجه کاهش دفع انیدرید کربنیک، فشار انیدریدکربنیک (PCO۲) در خون بالا می‌رود (هیپرکپنی).

در اثر تراکم انیدریدکربنیک PH خون نیز کم می‌شود و یک اسیدوز تنفسی به وجود می‌آید. برای تشخیص نارسایی تنفسی باید PO۲ و PCO۲ و PH را در خون شریانی اندازه گرفت. بیماری‌ها و شرایطی که تنفس شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند می‌توانند به نارسایی تنفسی منجر شوند. برای مثال COPD (بیماری مزمن انسداد ریوی) و آسیب نخاعی از جمله این بیماری‌ها هستند. COPD از ورود هوای کافی به راه‌های تنفسی جلوگیری می‌کند.

آسیب نخاعی نیز می‌تواند به اعصابی که تنفس را کنترل می‌کنند آسیب برساند. اختلالات معمولی بیماری انسداد مزمن ریه شامل آمفیزم، برونشیت مزمن، آسم و فیبروز کیستیک هستند.

اما انواع دیگر آن نارسایی‌های تنفسی همچون بیماری‌های بینابینی ریه هستند که موجب زخم بافت بین کیسه‌های هوای موجود در ریه‌های شما هستند؛ بنابراین اگر هر یک از علائم زیر را مشاهده کردید، به ایجاد مشکل در ریه‌های خود مشکوک شوید.

نارسایی تنفسی چگونه درمان می‌شود؟

درمان نارسایی تنفسی بستگی به حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (مداوم) بودن و شدت بیماری دارد. این درمان همچنین بستگی به علت اصلی بیماری نیز دارد.

نارسایی حاد تنفسی یک موقعیت اورژانسی است و اغلب باید در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان درمان شود اما نارسایی مزمن تنفسی را اغلب می‌توان در خانه درمان کرد. اگر نارسایی تنفسی مزمن شدید باشد، باید تحت نظر پزشک درمان انجام شود.

درمان با اکسیژن و ونتیلاتور

اگر نارسایی تنفسی دارید، رساندن اکسیژن اضافی از طریق کانول بینی (دو لوله کوچک پلاستیکی که در هر دو سوراخ بینی قرار می‌گیرد) و یا از طریق ماسک می‌تواند به درمان شما کمک کند. گاهی اکسیژن از طریق تراکئوستومی به بدن وارد می‌شود. در این روش از طریق حفره ایجاد شده روی گردن که به نای منتهی می‌شود، اکسیژن وارد بدن خواهد شد. به منظور بهبود جریان خون در سراسر بدن و ارائه مواد غذایی، گاهی مایعات تزریقی تجویز می‌شود.

به این ترتیب پزشک اطمینان حاصل خواهد کرد که میزان مایعات بدنتان مناسب است و از طرفی وجود مایعات بیش از حد در بدن می‌تواند ریه‌ها را پر کند و دریافت اکسیژن را دشوار سازد. نبود مایعات کافی نیز می‌تواند مانع رسیدن جریان خون غنی از اکسیژن به اندام‌ها شود.

رعایت نکات زیر در رفع اختلال تنفسی کمک کننده است:

  1.  رعایت اصول صحیح مصرف دارو‌ها
  2.  مصرف مایعات فراوان
  3.  استفاده از دستگاه بخور
  4.  داشتن کپسول اکسیژن در منزل
  5. اهمیت دادن به نشانه‌های عفونت مانند: تغییر رنگ خلط، بالا رفتن دمای بدن، خستگی و سنگینی در قفسه سینه