رامین طلایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، بیان کرد: در پزشکی برگشت اسید برخلاف جهت از معده به مری را به عنوان ریفلاکس تلقی میکنیم. حدود ۲۰ درصد از افراد جامعه دچار علائم ریفلاکس میشوند و ممکن است یک بار در ماه و یا برای برخی هر روز اتفاق بیفتد.
اخبار اجتماعی- سوزش سر دل یا ترش کردن یا عواملی خارج از مری نظیر سرفه مزمن، احساس گیر کردن یک لقمه در گلو و درد بین دو کتف را از علائم شایع ریفلاکس معده عنوان کرد.
وی همچنین درباره دلایل بروز ریفلاکس در افراد توضیح داد: متاسفانه جامعه به سمت اضافه وزن پیش میرود؛ خوردن غذاهای فست فودی و پرکالری، کم تحرکی که بیشتر در نوجوانان و جوانان دیده میشود و یا افرادی که به خاطر سن بالا حرکاتشان محدود است باعث میشود که این دسته از افراد روز به روز چاقتر شوند؛ پس چاقی یکی از عوامل مهم سبب ساز ریفلاکس است به طوری که موجب شل شدن دریچه اتصال مری به معده میشود و ریفلاکس را تشدید میکند.
این فوق تخصص گوارش خوردن غذاهای محرک مثل قهوه، نسکافه و شکلات، همچنین استعمال دخانیات، خوردن غذاهای چرب و سنگین که مدت زمان زیادی در معده باقی میمانند، داشتن عادات غذایی نامناسب مثل دراز کشیدن و مصرف چای بلافاصله بعد از صرف غذا را از دیگر عوامل تشدید کننده ریفلاکس دانست.
وی درمان کامل و یا کنترل ریفلاکس را نیز تشریح کرد: در پزشکی بیشتر بیماریها کنترل میشوند، کسی که فشار خون دارد باید مدتها قرص فشار خون بخورد و نمیتواند قطع کند، اما درباره ریفلاکس حداقل به آن شدت نخواهد بود که تصور شود لازم است بیمار تا آخر عمر خود دارو مصرف کند.
طلایی افزود: معمولا داشتن یک آندوسکوپی به عنوان پایه در افرادی که طولانی مدت علائم ریفلاکس را دارند کمک میکند تا مدت درمان، میزان مفید بودن آن و همچنین اینکه آیا امکان قطع دارو وجود دارد یا خیر را به ما نشان دهد و در نهایت زیر نظر فوق تخصصان گوارش میتوانیم آهسته آهسته دارو را قطع کنیم. اگر این حالت امکان پذیر باشد حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از بیماران میتوانند دورههای ریفلاکس را تجربه نکنند.