کامران نیکو سخن، رئیس انجمن دیابت ایران در حاشیه همایش دیابت گفت: حدود ۵ میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند که البته طبق تحقیقات جهانی نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود اطلاعی ندارند و به یقین آمار مبتلایان بسیار بیشتر از این است.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد در جامعه، دیابت را تنها به عنوان یک بیماری ساده اختلال در قند خون میشناسند که فرد میتواند پس از ابتلا به آن تا آخر عمر از طریق مصرف قرصهای کاهنده قند خون و در نوع شدید ترش تزریق انسولین به زندگی عادیاش ادامه دهد.
رئیس انجمن دیابت ایران بیان داشت: واقعیت این است که وجود اختلال در قند خون تنها یک بیماری ساده نیست بلکه در صورت عدم شناسایی و مراقبت میتواند منشأ بسیاری از بیماریهای غیر واگیر شده و بسیاری از اعضای مهم و اساسی بدن از جمله قلب، کلیه و چشمها را از بین ببرد.
نیکو سخن افزود: سن افراد یکی از مهمترین عوامل خطر ابتلا به دیابت است و توصیه میشود افراد بالای ۴۵ سال از لحاظ دیابت غربالگری شوند و آزمایش قند انجام دهند؛ در صورتی که مشکلی نداشتند باید هر ۳ سال یکبار این آزمایش را تکرار کنند.
وی گفت: عدم کسب دانش وآگاهی کم در رابطه با بیماری مزمنی چون دیابت، مشکلی رایج در بین افراد مبتلا به این بیماری است. این امر میتواند منجر به عوارض جدی در بیماران شود و هزینههای سنگینی رابه نظام سلامت تحمیل کند؛ بنابراین ضروری است که کارکنان بهداشتی از روشهای موثر انتقال اطلاعات برای این افراد استفاده کنند.
رئیس انجمن دیابت ایران تصریح کرد: اضافه وزن، سابقه خانوادگی و کم تحرکی از دیگر عوامل مهم ابتلا به دیابت هستند که متأسفانه در برخی استانها این موارد بسیار بیشتر به چشم میخورد.
وی افزود: مصرف شیرینی جات ما را به دیابت مبتلا نمیکند بلکه این اضافه وزن است که نقش اصلی را دارد؛ به طوری که هر یک کیلوگرم اضافه وزن، ۵ درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
نیکو سخن تاکید کرد: برخلاف گذشته که فقط افراد مسن به بیماری دیابت مبتلا میشدند، امروز به دلیل شیوه زندگی و تغذیهای دیابت دیگر متعلق به یک سن و سال نیست و حتی کودکان و نوجوانان نیز به آن مبتلا میشوند.