مهم‌ترین راهکار پیشگیری از توقف کاهش وزن چیست؟

حتما می‌دانید بسیاری از افراد با پیروی از رژیم‌های لاغری پس از مدتی روند کاهش وزن متوقف می‌شود که این هم به دلیل برقراری تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی مصرفی است یعنی فرد، معادل همان انرژی که دریافت می‌کند را می‌سوزاند (نه بیشتر) و بدن کم‌کم به این شرایط عادت می‌کند؛ درست مثل شرایط حال حاضر من! یکی از مهم‌ترین راهکار‌های پیشگیری از توقف کاهش وزن، تغییر دوره‌ای رژیم و انجام ورزش‌های هوازی منظم است، چرا که در این صورت بدن به یک وضعیت پایدار عادت نمی‌کند.

البته ورزش کردن تاثیر به سزایی هم در افزایش متابولیسم دارد و جلوی توقف روند کاهش وزن را می‌گیرد؛ هر چند نباید با رژیم خیلی کم‌کالری یا ورزش خیلی شدید شروع به کاهش وزن کنید.

پس اگر تصمیم دارید سوخت و ساز بدن‌تان را افزایش دهید، بد نیست مثل من از امروز پیاده‌روی را جدی بگیرید، چون از جمله ورزش‌هایی است که اگر با شدت و مدت مناسب انجام شود، نقش تعیین‌کننده‌ای در ادامه روند کاهش وزن ایفا می‌کند.

انجام این ورزش با شدت متوسط که فرد قادر به ادامه آن به مدت ۳۰ دقیقه باشد، بهترین توصیه برای پیشگیری از توقف کاهش وزن است. از طرفی دوچرخه‌سواری نیز باعث افزایش متابولیسم می‌شود و تاثیر زیادی هم در لاغری موضعی دارد؛ البته به شرطی که هفته‌ای دو تا سه بار دوچرخه‌سواری کنید و هر بار زمان آن را تغییر دهید.

در این میان بهترین ورزش برای یک برنامه کاهش وزن مداوم، شنا کردن است، چون هم مانع کاهش متابولیسم می‌شود و هم جلوی بازگشت اضافه وزن مجدد را می‌گیرد. فراموش نکنید در ده دقیقه ابتدایی ورزش‌های هوازی، گلیکوژن (قند) به‌عنوان منبع اصلی انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با افزایش زمان تمرین‌ها و اتمام ذخایر قند کبدی، به‌تدریج چربی به‌عنوان سوخت اصلی بدن مصرف می‌شود.

بنابراین اگر ورزش هوازی را با هدف افزایش سوخت و ساز بدن به‌ویژه کاهش چربی‌های اضافی بدن انجام می‌دهید، لازم است حداقل سه روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه این ورزش‌ها را انجام دهید.