برای کودکم کالسکه بخرم یا نخرم؟

اگر چه امروزه خانواده‌ها فرصت کمتری دارند که کودکشان را در کالسکه بگذارند و به گردش بهاری بروند، اما کالسکه جزء جدایی ناپذیر خرید لوازم کودک شده است؛ هم به دلیل جمع شدن و کم شدن حجم و هم به دلیل راحتی بیشتر پدر و مادرهنگام خرید و گردش.

به همین دلیل نکات ضروری هنگام خرید و استفاده از این کالا را در ادامه برایتان آورده ایم. نکته‌ای که بیشتر از همه باید به آن توجه داشته باشید این است که محصول استاندارد و ایمن تهیه کنید و مراقب باشید کودکی که در کالسکه قرارمی گیرد، در خیابان‌های شلوغ و پر ترافیک در معرض دود اگزوز خودرو‌ها قرار نگیرد، نور خورشید مستقیم به صورت او برخورد نکند و...

ایمنی کالسکه

حتما کالسکه ایمن و استاندارد با قفل مناسب تهیه کنید. کمربند ایمنی کودک را ببندید تا از نیفتادن او مطمئن شوید و هنگام توقف حتی برای مدت کوتاه، حتما ترمز آن را بکشید تا در سراشیبی حرکت نکند. کالسکه ایمن طوری طراحی شده است که از کودک در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید محافظت می‌کند. اندازه کالسکه را متناسب با جثه کودک انتخاب کنید.

از طرفی به نیاز روزانه خود هم توجه داشته باشید. اگر از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنید، بهتر است کالسکه سبک و تا شو بخرید واگر خرید روزانه انجام می‌دهید فضایی را در کالسکه در نظر بگیرید تا خریدتان را در آن مکان قرار دهید. در زمانی که بخشی از مسیر را با خودروی شخصی تردد می‌کنید، کالسکه باید طوری باشد که در خودرو جا بگیرد و به راحتی جا به جا شود.

ممنوعیت برای کودکان کمتر از ۶ ماه

کارشناسان به والدین توصیه می‌کنند از این وسیله برای کودکان کمتر از شش ماه استفاده نکنند. (بعضی معتقدند برای نوزادان، آغوشی بهتر است، چون نوزاد در تماس با گرمای بدن والدین احساس امنیت بیشتری می‌کند و به ستون مهره‌ها فشار کمتری وارد می‌شود، همچنین انحنا‌های ستون فقرات در شرایط نگهداری کودک در «آغوشی» بیش از دیگر حالات حفظ می‌شود.) اگر چه با بزرگ شدن کودک و افزایش وزن او نیاز به استفاده از کالسکه بیشتر می‌شود، اما در زمانی که کودک نیاز به یادگیری مهارت راه رفتن دارد، به او اجازه دهید تا قدم بردارد. بهتر است دراین سنین از کالسکه کمتر استفاده کنید تا کودک به کم تحرکی تشویق نشود.

اشتباهات استفاده از کالسکه

بعضی والدین نوشیدنی داغ خود را در جا لیوانی کالسکه می‌گذارند و بااین کار احتمال ریختن نوشیدنی داغ و سوختگی کودک افزایش می‌یابد. هنگا م تا کردن کالسکه مراقب انگشتان کودک باشید تا بین اجزای کالسکه گیرنکند. حتی برای طی مسافت کوتاه هم کمربند ایمنی کالسکه را ببندید، زیرا طبق تحقیقات، بیشترین آسیب‌های وارد شده به کودکانی که در کالسکه حمل می‌شوند، پرت شدن و ضربه به سراست.

در روز‌های گرم و آفتابی کالسکه را زیر نور آفتاب قرار ندهید و دمای آن را بررسی کنید. قرار دادن رو انداز روی کودک به سرعت دمای محفظه کالسکه را افزایش می‌دهد به ویژه در روز‌های گرم. به هیچ عنوان ساک کودک یا ساک خرید خود را به دسته‌های کالسکه آویزان نکنید، زیرا باعث بر هم خوردن تعادل و واژگون شدن آن می‌شود.

نکته:

امروزه ثابت‌شده است بدن نوزاد به هر حالتی که برای طولانی‌مدت قرار گیرد، تغییر شکل می‌دهد. قرار دادن طولانی مدت نوزادان و کودکان در کالسکه یا کریر‌های دستی (ساک‌های حمل کودک)، از لحاظ فیزیکی و روحی برای نوزادان استرس‌زاست و در رشد متعادل آن‌ها اخلال ایجاد می‌کندپس نباید همیشه از آن‌ها استفاده کرد.

متخصصان معتقدند وسیله مناسب برای حمل کودک، بستگی به سن او دارد. استخوان‌ها و ستون فقرات نوزادان بسیار نرم و انعطاف‌پذیر و هنوز به‌طور کامل شکل نگرفته است.