راهکار‌هایی برای ترک اعتیاد به قهوه

 نوشیدن یک فنجان قهوه به خصوص در اول روز برای بسیاری از مردم عادت است. این نوشیدنی به دلیل کافئینی که دارد احساس آرامش و هوشیاری کافی را در شما ایجاد می‌کند. تا اینجای داستان همه چیز طبیعی است و مشکل، اما از جایی آغاز می‌شود که مصرف قهوه از اعتدال خارج شود و به مصرف بیش از اندازه آن عادت کنید.

مصرف بیش از حد قهوه باعث افزایش فعالیت بدن شما می‌شود و برعکس مصرف طبیعی آن، می‌تواند باعث افزایش اضطراب و مشکلات عصبی شود. بی خوابی، خستگی مفرط، نوسات خلق و خو، مشکلات گوارشی، سردرد، افزایش کلسترول بد خون و فشار خون بالا، عدم تمرکز و ... از سایر مشکلاتی است که مصرف بیش از اندازه کافئین برای بدن و سلامتی به وجود می‌آورند.

اگر شما بر طبق عادت کافئین زیادی در روز مصرف می‌کنید، بهتر است با کمک این توصیه‌ها عادت خود را اصلاح کنید تا بیشتر از سلامتی خود مراقبت کرده باشید.

به یاد داشه باشید که قطع مصرف کافئین هرگز برای ترک آن راه حل خوبی نیست و بلکه باید کافئین و قهوه را به تدریج با موارد دیگری جایگزین کنید؛ بنابراین سعی کنید مصرف قهوه را به رفته رفته کاهش دهید. مثلا می‌توانید از حجم هر فنجان قهوه در روز بکاهید یا به جای ۵ فنجان روزانه، ۴ فنجان قهوه مصرف کنید.
یکی دیگر از راهکار‌ها کاهش مقدار کافئین در هر فنجان است. برای این منظور می‌توانید مثلا نیمی از فنجان خود را با شیر ترکیب کنید. اگر لاکتوز شیر معده شما را آزار می‌دهد، کافی است قهوه خود را رقیق‌تر استفاده کنید.
راهکار دیگری که به شما برای ترک مصرف بیش از اندازه کافئین توصیه می‌کنیم، جایگزین کردن آن با قهوه بدون کافئین یا دی کاف است.
به عنوان توصیه‌ای دیگر، می‌توانید فنجان آخر قهوه روزانه خود را با نوشیدنی دیگری جایگزین کنید. مثلا از انواع آب میوه‌های طبیعی استفاده کنید یا شیر گرم بنوشید.
راهکار دیگری که وجود دارد این است که چرت بزنید. اگر در میان روز قهوه مصرف می‌کنید تا هوشیار‌تر باشید و احساس خواب آلودگی را از خود دور کنید، بهتر است به جای آن یک چرت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه‌ای داشته باشید. خستگی را در بدن خود با مصرف قهوه سرکوب نکنید و در عوض، از آن برای بازیابی انرژی خود استفاده کنید.