متخصص تغذیه درباره مضرات حذف صبحانه از وعدههای غذایی گفت: برخی افراد پس از بیدار شدن به دلیل بیاشتهایی یا به خاطر استفاده زیاد از چربیها و نمکها احساس عطش میکنند. معمولاً برای افرادی که در معرض خطر چاقی و کم خونی هستند توصیه میکنیم پیش از خوردن غذا چای نخورند و حداقل دو ساعت پس از غذا چای بنوشند تا مانعی برای جذب آهن نباشد. به جای چای، اگر اشتها ندارند بویژه بچه ها، در فصل مرکبات از آب پرتقال بصورت خالص یا مخلوطی از میوه های دیگر مثل نارنج و نارنگی استفاده کنند.
وی افزود: بهترین نوشیدنی برای شروع روز، یک لیوان آب است. آب میتواند به سم زدایی و دفع مواد زاید بدن کمک کند. چای شیرین مناسب نیست، چون از آغاز صبح میزان قندی که سبب افزایش سطح قند خون میشود را بالا برده و روی پانکراس تاثیر میگذارد. پانکراس برای تعدیل آن انسولین ترشح میکند و تکرار آن باعث فرسودگی زود هنگام لوزالمعده یا پانکراس شده و زمینه بروز دیابت را فراهم میکند. بعضی افراد فکر میکنند اگر صبحانه را حذف کنند، لاغر می شوند. که اشتباهی فاحش است.
متخصص تغذیه با بیان اینکه حذف صبحانه با هر هدفی، اشتباهی فاحش است گفت: وقتی یک وعده غذایی را حذف میکنیم، بدن دچار ولع خوردن میشود. یعنی سیستمهای حفاظتی بدن تصور میکنند که دچار قحطی شدهاند و به این جهت مکانیزمهای مختلفی را به کار میاندازد. در ولع خوردن خیلی بیشتر از آنچه نیاز داریم میخوریم و همین سبب چاقی میشود. دلیل دیگر هم اینکه بدن برای حفظ حیات و انرژیهای ذخیرهاش سوختش را پایین میآورد.
مظهری خاطرنشان کرد: این کاهش سوخت، وقتی در وعدههای دیگر مقدار زیادی انرژی دریافت میکنیم به صورت چربی در بدن و بویژه در شکم ذخیره میشود. بیشتر چاقیهای نشیمنگاه،پهلو، شکم و ران ها که در خانم ها شایع تر است به همین علت است. صبحانه نخوردن در بچه ها هم سبب چاقی میشود.
وی تصریح کرد: کودکان برای فعالیت مغزشان نیاز به قند خون بالایی دارند. به همین دلیل گرایش عجیبی به خوردن شیرینی جات پیدا میکنند.بیشتر خانوادههای بیفکر و بیتوجه به سلامت کودک، میان وعدهای هم برای بچه آماده نمیکنند و برای تغذیه پول تو جیبی به او میدهند که این پول صرف خرید هلههوله میشود که در بردارنده انرژی هستند، ولی در قبال انرژی که ایجاد میکنند مواد مغذی لازم برای رشد و نمو بچه را ندارند همچنین کودکانی که صبحانه نمیخورند در خطر کمبودهای مواد گروه B و کمخونی هستند.