امروزه تعداد بیماران مبتلا به دیابت افزایش یافته است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ تعداد این بیماران به ۴۳۹ میلیون نفر در سراسر دنیا برسد و البته یکی از مهمترین عوارض این بیماری زخم پای دیابتی است که سبب بروز مشکلات بسیاری برای بیماران میشود.
اکنون حدود ۱۵ درصد از بیماران مبتلا به دیابت دچار زخم پای دیابتی هستند و این زخمها هزینههای هنگفتی را برای بیماران و نظام سلامت کشور به بار آوردهاند برای حل این مشکل، گروهی از مخترعان موفق به تولید پانسمان زخم دیابتی شدهاند.
مدیر این گروه تحقیقاتی ، درباره محصولی که موفق به تولید آن شده است اظهار کرد: این محصول مبتنی بر نانو الیاف سلولز میکروبی است و هدف خود را تنظیم رطوبت زخم و درمان سریع آن قرار داده.
تسریع در روند درمان به کمک پانسمانهای نانویی
وی با بیان اینکه پانسمان زخم دیابتی که موفق به تولید آن شده است میتواند از آسیب رسیدن به زخم جلوگیری کند گفت: به دلیل آن که در این پانسمان نانو ذرات فلزی ضد باکتری مانند نقره به کار رفته است میتوان زخم را به سرعت به درمان کرد و همچنین از ایجاد عفونت در اطراف آن جلوگیری به عمل آورد.
این مخترع کشورمان درباره کارکرد این پانسمان دیابتی مبتنی بر فناوری نانو بیان کرد: این زخم پوش، قادر به کنترل خونریزی با جذب بالا بوده و همچنین از رسیدن آب به بافت زخم جلوگیری میکند.
سرپرست این تیم تحقیقاتی ادامه داد: از جمله مزایای دیگر این زخم پوش میتوان به مدیریت درمان، جدایش بدون درد از زخم، انعطاف بالا، استحکام مکانیکی مطلوب و کاهش هزینههای درمان اشاره کرد.
وی یادآوری کرد: بیماران دیابتی میتوانند برای درمان زخمهای خود از این پانسمان استفاده کنند و اطمینان خاطر داشته باشد که زخم آنها در مدت کوتاهی درمان میشود و به دلیل آنکه این پانسمانها با قیمتی ارزانتر از نمونه خارجی خود هستند میتوانند به بیماران مبتلا به دیابت کمک کنند.