در این مقاله بر اساس نظرات چند روان شناس معروف، مدلهای مختلف خندیدن و چیزی را که در خصوص شخصیت افراد بیان میشود برایتان جمعآوری کردهایم. باید توجه کنید که این موارد ممکن است روی همه افراد صدق نکند.
رابطه روان شناسانه رایجترین مدلهای خندیدن افراد و ویژگیهای شخصیتی آنها
میلیونها دلیل برای خندیدن وجود دارد مثلا وقتی یک لطیفه دست اول و باحال میشنویم یا یک فیلم کمدی نگاه میکنیم، بدون اختیار میخندیم و لحظات خوبی برای خودمان و دیگران رقم میزنیم. چیزی که بیشتر افراد نمیدانند، این است که مدل خندیدن هر فرد میتواند به آدمهای اطرافاش چیزهایی را درباره او و شخصیتاش بگوید. فرقی نمیکند که مدل خندیدن شما با صدای بلند مانند بمباران باشد یا مدل آرام مثل یک موش! همه این مدلهای خنده، پیامهایی دارند که شما درباره شخصیتتان به دیگران میفرستید و برعکس میتوانید درباره شخصیت دیگران با توجه به مدل خندههایشان اطلاعاتی کسب کنید.
با صدای خیلی بلند خندیدن
این افراد معمولا اعتماد به نفس بالایی دارند و صدای خندیدن آنها در مکانهای سر بسته تا حدودی آزار دهنده میشود. افرادی که با صدای بلند میخندند، اهمیتی نمیدهند که توجهها به آنها جلب شده است و همین مورد، نقطه ضعف آن هاست. بالاخره رعایت آداب اجتماعی در هر جامعهای از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و این افراد برای خودشان دردسرساز میشوند.
خنده بدون صدا
افرادی که بدون صدا میخندند، افرادی فروتن و درون گرا هستند و نمیخواهند هیچ توجهی را به خود جلب کنند. به همین دلیل است که در زمان خندیدن هم به دنبال این هستند که کمترین صداها را از خود تولید کنند. این افراد کمتر حاشیه ساز میشوند و به همین دلیل، تلاش هایشان هم کمتر دیده میشود.
خندیدن همراه با خرناس
خنده با خرناس دارای صدایی است که فرد برای سرکوب خنده اش تولید میکند. کسی که موقع خنده خرناس میکشد، نشان میدهد که فرد فروتنی است و به نوعی درون گراست که سعی میکند بلند نخندد. درون گراها کمتر به رفت و آمد با دیگران علاقهمند هستند و همین موضوع باعث میشود کمتر در جمع حاضر شوند.
خندیدن به حالت پوزخند
افرادی که همیشه به جای خندیدن، پوزخند میزنند معمولا افراد شوخ طبعی هستند که در همه چیز به جنبه طنز آن توجه میکنند. آنها ذهن خلاقی دارند و بهترین افراد برای شروع یک شراکت اقتصادی هستند. چنین افرادی به جای خندیدن به همه چیز، پوزخند کوچکی میزنند که ممکن است برای اطرافیان ناراحت کننده باشد، اما دست خودشان نیست. باید توجه داشت منظور از این نوع خنده، افرادی که هر از چندگاهی پوزخند میزنند، نیست.
ریز ریز خندیدن
این نوع خندیدن به نوعی سرکوب خنده به شکل مودبانه است. افرادی که ریز ریز میخندند، ترجیح میدهند که برای حل مشکلات شان به امید کمک کردن دیگران صبر کنند. این افراد معمولا خودشان در دل مشکل نمیروند و ترجیح میدهند که کنار بایستند و دیگران مشکلات شان را حل کنند. همکاری اقتصادی، مشارکت و انجام پروژههای دانشگاهی با چنین افرادی توصیه نمیشود.
قاه قاه خندیدن
قاه قاه خندیدن مدل خاصی از خنده است و نشان میدهد که صاحب چنین مدل خنده ای، انسان بی نظیری به عنوان منبع تولید شادی در جمعهای خانوادگی و دوستانه است. چنین افرادی اعتماد به نفس بالایی دارند. در خور ذکر است که این مدل خندیدن، مسری است و میتواند باعث ادامه خنده در خود فرد و دیگران شود. معمولا چنین افرادی، مهربان و دلسوز هم هستند.