انوشیروان محسنیبندپی در گفتوگو با خبرنگار مهر در مورد خدمات اورژانس اجتماعی به جامعه هدف گفت: اورژانس اجتماعی ۱۲۳ و تیمهای سیار در جهت رفع مداخلات و بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی فعالیت میکنند و در سال جاری توانستهاند به گروههای در معرض آسیب، خدمات مختلفی ارائه دهند.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود تا پایان سال ۹۷، بیش از دو میلیون و ۵۵۸ هزار نفر از این خدمات بهرهمند شوند.
محسنی بندپی ادامه داد: رشد ۸۰ درصدی تعداد مراکز اورژانس اجتماعی و همچنین رشد ۸۴ درصدی مراکز مداخله در بحران، از جمله اقداماتی بوده که طی چند سال گذشته در سازمان بهزیستی انجام شده است.
بندپی همچنین تأکید کرد: خط تلفن اورژانس اجتماعی نیز از رشد ۳۴۲ درصدی و خدمات سیار اورژانس اجتماعی از رشد ۴۲ درصدی نسبت به چند سال قبل برخوردار شدهاند.
رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: تعداد خدمتگیرندگان مراکز اورژانس اجتماعی نیز در سال ۹۷، ۱۳۲ درصد نسبت به سال ۹۳ رشد داشته است.
وی به مراکز ساماندهی کودکان خیابانی اشاره کرد و اظهار داشت: در راستای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از کار و زندگی کودکان در خیابان، در این مراکز خدمات به صورت شبانهروزی و رایگان ارائه میشود به طوری که تا پایان سال گذشته ۱۱ هزار و ۴۸۳ کودک از خدمات بهرهمند شدهاند.
محسنی بندپی در مورد مراکز مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق گفت: پیشگیری و کاهش طلاق و عوارض ناشی از آن در کشور به منظور صیانت از کانون خانواده از طریق مداخلات تخصصی روانی و اجتماعی و حفظ انسجام خانوادههای در معرض طلاق، بهبود کیفیت زندگی پس از طلاق، افزایش آگاهی زوجین در رابطه با برخورد صحیح با کودکان، مشاوره و مداخله پیش و پس از ازدواج و طلاق، از جمله مهمترین موارد مورد نظر طرح کاهش طلاق بوده که در سال جاری تعداد افرادی که خدمات را دریافت کردهاند به ۲۰۷ هزار و ۶۱۲ نفر رسیده است.
استاندار تهران گفت: یکی دیگر از اقدامات مهمی که سازمان بهزیستی طی چند سال گذشته انجام داد، راهاندازی و گسترش سامانه تخصصی ثبت الکترونیکی مداخله در طلاق به منظور کنترل و کاهش این آسیب با همکاری قوه قضائیه بود که در این خصوص در ۱۲ استان به صورت آزمایشی این طرح راهاندازی شد که در استان خراسان رضوی با اجرای این طرح، تعداد طلاق ۸.۳ درصد کاهش یافت.
وی در مورد برنامه غربالگری ژنتیک افزود: این برنامه با هدف شناسایی افراد دارای ریسک بالای داشتن فرزندان با بیماریهای ژنتیکی در گروه سنی ۱۵ تا ۲۵ سال از سال ۹۴ در سه استان کشور آغاز شد و در سال جاری ۱۲۱ هزار و ۶۱۳ نفر در استانهای مختلف از این خدمت بهرهمند شدند.
محسنی بندپی همچنین در خصوص برنامه غربالگری ژنتیک قبل از ازدواج گفت: این طرح نیز در راستای جلوگیری از بروز معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیکی در مناطق کمبرخوردار و حمایت از خانوادههای کمدرآمد اجرایی شد که در ابتدا در چهار استان کشور اجرایی شد اما در حال حاضر در تمامی استانها اجرا شده و ۱۲۰ هزار نفر در سال جاری از آن بهرهمند شدهاند.