حجتالاسلام منتظری در نشست حقوقی کاربردی مؤسسه آموزش عالی شهید قدوسی قوهقضاییه ضمن طرح موضوع حقوق عامه و آزادیهای مشروع انتقاداتی را از اظهارات دبیر جدید هسته عالی گزینش، رفتار نماینده سراوان با کارمند گمرک و همچنین اقتدار قوهقضاییه مطرح کرد.
دادستان کل کشور درباره اظهارات حجتالاسلام ناصر نقویان که اخیرا توسط رئیسجمهور به عنوان دبیر هیئت عالی گزینش کشور منصوب شده است، تصریح کرد: فردی را به عنوان مسئول گزینش کشور نصب کردهاند که در اوایل حضورش مسائلی را درباره امکان استفاده از افراد دوتابعیتی مطرح میکند که جای تعجب دارد.
منتظری با اشاره به برداشت ناصحیح دبیر جدید هیئت عالی گزینش از آیه قرآن کریم در اینباره افزود: گفته میشود که چه اشکالی دارد همچنان که برای فوتبال مربی خارجی میآوریم، در مسائل اقتصادی نیز از مدیر خارجی استفاده کنیم.
وی با معالفارق توصیف کردن این قیاس و با اشاره به اینکه مربی خارجی فوتبال فن فوتبال را آموزش میدهد اما مدیریت کلان اقتصاد را نمیشود دست یک خارجی سپرد، گفت: با وجود اینهمه مغز اقتصادی در کشور، مگر قحطالرجال است که مدیر خارجی بیاوریم؟
دادستان کل کشور با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی افزود: آن روزی که رهبر معظم انقلاب این موضوع را فرمودند اگر زمینه برای حضور افراد معتقد باز میشد، امروز وضعیت اینگونه نبود.
وی با اشاره به اینکه ما همانگونه که در جنگ نظامی پیروز شدیم، میتوانیم در جنگ اقتصادی نیز غالب شویم، شرط تحقق این پیروزی را نسپردن مدیریت به دست کسانی دانست که میگویند از دوتابعیتیها هم میشود استفاده کرد.
منتظری با اشاره به اینکه دوتابعیتی یعنی اینکه یک پا در ایران و پای دیگر در خارج از کشور، افزود: آیا خارج از ایران به این دوتابعیتیها مأموریتی نمیدهند؟
دادستان کل کشور با تصریح بر اینکه در مقابل این اظهارنظرها موضع خواهد گرفت، دبیر جدید هیئت عالی گزینش را خطاب قرار داد و گفت: آقایی که این حرف را میزنی، قانون مدنی استفاده از دوتابعیتیها را ممنوع کرده است.
وی سپس خطاب به رئیسجمهور گفت: آقای رئیسجمهور، آیا شما این حرفها را قبول دارید؟
منتظری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اتفاقاتی که در گمرک میان نماینده مجلس و کارمند گمرک رخ داده است، ضمن اظهار تأسف از اینکه در نظام جمهوری اسلامی یک قاضی، نماینده، معاون وزیر یا مدیرکل کارهایی نامتناسب با شأن و جایگاهش انجام دهد گفت: کارمند و مدیر وظیفه دارد که اربابرجوع را در چارچوب مقررات تکریم کند و راه بیندازد اما فرقی نمیکند اربابرجوع باشد چه کسی باشد. او مانند سایر مردم است و نباید امتیاز خاصی برای او قائل شد.
وی سپس حدیثی از امیرالمؤمنین قرائت کرد و گفت: امام علی علیهالسلام میفرماید" خداوند بیامرزد کسی را که قدر و منزلت خود را بشناسد".
دادستان کل کشور، با بیان اینکه با ورود به بسیاری از پروندههای فساد اقتصادی، متوجه میشویم که از رانت استفاده شده است، فساد را لازمه توصیهپذیریها، رانتها و سهمخواهیها دانست و افزود: ولو اینکه این فساد اندک باشد، قوهقضاییه باید از طریق سازمان بازرسی و نظارت بر حقوق عامه از طریق دادستانها بر آنها نظارت کند.
منتظری، در ادامه انتقادی را هم متوجه قوهقضاییه کرد و افزود: اگر قوهقضاییه ما مقتدر بود، باید به این مسائل ورود میکرد و نمیگذاشت یک صاحب قدرتی از رانتها استفاده کند.