معلمان عنوان کردند «بیش از 200 هزار معلم نیروی آزاد شاغل در مدارس غیر دولتی در سراسر کشور با نازل ترین حقوق و بدون پرداخت حق بیمه از کارفرما ، سالها در مدارس غیر دولتی مشغول به فعالیت هستند و با وجود اینکه این معلمان از آموزش و پرورش مراحل گزینش را طی کرده و مجوز تدریس از این وزارتخانه را اخذ میکنند، اما از هیچ گونه سابقه، امنیت شغلی، حقوق مناسب، و جایگاه فرهنگی برخوردار نبوده و در ناعادلانه ترین شرایط با همه توان تدریس می کنند. از طرفی با وجود اینکه آموزش و پرورش با کمبود نیروی انسانی مواجه است و با برگزاری آزمون اقدام به تأمین نیروی انسانی میکند، متاسفانه آموزش و پرورش هیچ برنامهای برای بهره گیری از این ظرفیت عظیم نیروی انسانی که سالها عمر خود را صرف آموزش فرزندان این دیار میکنند، ندارد لذا با این بیتوجهی علاوه بر اینکه نظام آموزشی خود را از این نیروهای زبده محروم میکند ، آیندهای مبهم نیز برای این 200 هزار نفر ترسیم کرده است».
خبرنگار پیگیری بیمه و استخدام این معلمان شد که نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در این خصوص عنوان کرد: معلمان مدارس غیردولتی برای رسمی شدن میتوانند در روند آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند و چون تجربه دارند، قطعاً امتیاز بیشتری را کسب خواهند کرد.
محمد محسنبیگی مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه از زمان تصویب و ابلاغ قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، تبصره یکماده ۲۵ این قانون، اجرایی نشده بود، با پیگیریها و مکرر و تصویب اساسنامه صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی برای اولین بار با کمک و حمایت سازمان برنامه و بودجه، مبلغی جهت این امر اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: مطابق قانون و اساسنامه صندوق، از دی ماه سالجاری بر اساس میزان بودجه هر استان، بخشی از سهم بیمه کارکنان مدارس غیردولتی پرداخت میشود.
اما به سراغ رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی رفتیم تا ببینیم که وی برای بهبود وضعیت معلمان مدارس غیردولتی چه برنامهای دارد.
مجتبی زینیوند رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص رسیدگی به مشکلات و مسائل معلمان مدارس غیر دولتی اظهار کرد: توجه به معلمان شاغل در مدارس غیردولتی مورد توجه ویژه این سازمان است و برنامههای متعددی به این منظور پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: در سامانه تعیین الگوی شهریه، یکی از آیتمها، بیمه معلمان مدارس غیردولتی بود یعنی اگر مؤسس به بیمه معلمان شاغل مدرسه خود توجه نکند، امتیاز منفی میگیرد.
زینیوند اضافه کرد: معلمان مدارس غیردولتی باید تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی مطابق قوانین وزارت کار قرار گیرند و طبق رایزنیهایی که انجام شد و در راستای ایجاد صندوق حمایت از موسسان مدارس غیردولتی، با حمایت سازمان برنامه و بودجه، اعتباری را برای تأمین بخشی از هزینه بیمه معلمان مدارس غیردولتی مصوب کردیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: تمام مؤسسان مدارس غیردولتی موظف هستند معلمان شاغل در این مدارس را که ۲۴ ساعت در هفته فعالیت میکنند و بازنشسته نیستند، بیمه کنند.
وی افزود: مؤسس مدارس غیردولتی با تمام معلمان شاغل در مدرسهشان باید قرارداد داشته باشد و بر اساس قانون به آنها حقوق دهد ضمن اینکه این معلمان باید دورههای آموزشی و گزینش را طی کنند.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی تصریح کرد: سامانهای را طراحی کردیم که بر اساس آن اطلاعات تمام معلمان شاغل در مدارس غیر دولتی در آن وارد میشود و بر اساس آن پیگیر فعالیتهای آموزشی و حقوقی آنها هستیم.