در این تحقیقات که امکان استفاده از یک روش غیرتهاجمی برای تشخیص اوتیسم و اختلالات وابسته به آن را فراهم می کند، 32 فاکتور RNA (ریبونوکلئیک اسید) در بزاق شناسایی شد که امکان تشخیص بیماری اوتیسم در کودکان را در اختیار می گذارد.
در این تحقیقات RNA انسان و باکتری موجود در بزاق 450 کودک 6 تا 18 ساله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. محققان برای اندازه گیری RNA در بزاق 372 کودک از روش های پیشرفته دنباله سازی و الگوریتم های آموزش ماشین استفاده کردند. اندازه گیری RNA در بزاق 84 کودک دیگر از این روش ها استفاده نشد.
بدین ترتیب محققان توانستند در نمونه RNA مربوط به 238 کودک مبتلا به اوتیسم و اختلالات وابسته، 218 نفر را که دچار تاخیر در رشد طبیعی هستند، شناسایی کنند. به گفته محققان دقت این شیوه در شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم و اختلالات وابسته به آن 85 درصد است.
مجموعه وسیعی از تحقیقات جدید نشان می دهد که اوتیسم در اثر تعامل ژن های یک کودک با محیط ایجاد می شود. در این تحقیقات فاکتورهای کنترل کننده این تعامل بین ژن ها و محیط و به ویژه میکروبیوم، مورد بررسی قرار گرفت.
به اعتقاد محققان با استفاده از این فاکتورها می توان یک آزمون غیرتهاجمی و مبتنی بر نشانگرهای زیستی را به منظور تشخیص اوتیسم توسعه داد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Frontiers in Genetics منتشر شده است.