در حالی که فردا سه شنبه مراسم اربعین سالار شهدا «امام حسین (ع)» است و میلیونها زائر ایرانی و دیگر کشورهای جهان عازم کربلا شده و یا در شرف رسیدن به این منطقه هستند، «خبرگزاری فرانسه» به تحلیل این رویداد عظیم پرداخت و نوشت: در شهر مرزی مهران، بین ایران و عراق ، دریایی از زائران عازم یکی از بزرگترین زیارتهای مذهبی در کره زمین هستند.
خبرگزاری فرانسه به خیل عظیم مردم حاضر در این مراسم چون پیر و جوان، خردسال و حتی حضور برخی با صندلی چرخدار و حضور ایرانیان از کل کشور در این مراسم اشاره کرد.
«مرتضی تقی خانی» شاغل در کارخانه خودرو سازی که همراه فرزند و همسرش در این سفر حضور دارد و پنج نوبت نیز در این مراسم حاضر بوده،گفت: «حضور در مراسم اربعین خواسته قلبی من است و من عاشق امام حسین (ع) هستم. همسر و فرزندم نیز با میل خود همراه من هستند.»
خبرگزاری فرانسه با توصیف شرایط این مراسم نوشت: شیعیان مراسم عزاداری امام حسین (ع) را همواره با شکوه برگزار کردهاند و برای آنها امام حسین (ع) به عنوان نمادی قدرتمند از عزم و فداکاری برابر ظلم و ستم محسوب میشود. این تصور، بخش مهمی از تصویر مذهبی و سیاسی ایران است و حتی با وجود نوگرایی در این کشور، خیل عظیم زائران حاضر در مراسم زیارت اربعین یادآور بقای این نمادگرایی است.
«سجاد انتظار» روحانی ۲۳ ساله از شهر قم که عازم سفر به کربلا است در این زمینه گفت: « این راهپیمایی به امپریالیسم جهانی نشان میدهد که مسلمانان با ابزارهای اقتصادی، نظامی و سیاسی شکست نمیخورند.»
«خدیجه مهرجو» دیگر شهروند ۳۶ ساله ایرانی نیز در خصوص شبها و روزهای طولانی راهپیمایی گفت که نیازی نیست که نگران باشیم و امام حسین (ع) خود مراقب ماست.
وی گفت: «این راهپیمایی موجب اتحاد و همبستگی میشود. اگر باهم متحد شویم، میتوانیم بر دشمنان اسلام غلبه کنیم.»
خبرگزاری فرانسه در خاتمه نوشت: موسسات بسیاری به زائران این مراسم خدمات رایگان عرضه میکنند و رسانه های خبری نیز از دو هفته قبل از اربعین، این مراسم را پوشش گسترده میدهند.
این در حالی است که برگزاری این مراسم سالها و در زمان «صدام حسین» دیکتاتور وقت عراق ممنوع بود. با شکل گیری دولت جدید در عراق و بعد از سقوط صدام، این مراسم به یکی از محبوبترین رویدادهای مذهبی در جهان مبدل شد و حتی ظهور داعش و حمله تروریستها به شیعیان نیز برهم خوردن این مراسم را موجب نشد.