خبری خوش برای بازنشستگان

 جمشید تقی زاده در نشست مشترک کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس با مدیران صندوق بازنشستگی کشوری گفت: خوشبختانه توانسته ایم مطالبات بازنشستگان را بدون تاخیر پرداخت کنیم . همچنین تسهیلات حمایتی را درقالب وام های 5 میلیونی امروز رونمایی خواهیم کرد که در همین رابطه  400 هزار نفر از این تسهیلات بهره مند خواهند شد.  علاوه بر این سفرهای زیارتی و سیاحتی را نیز برای بازنشستگان برنامه ریزی کرده ایم . 

وی همچنین به بررسی وضعیت صندوق بازنشستگی کشوری و چالشهای این بخش اشاره کرد و گفت : هم اکنون نزدیک به 1 میلیون و 400 هزار بازنشسته حقوق بگیر این صندوق هستند که بیشترین جمعیت حقوق بگیر بازنشسته صندوق مربوط به استان تهران با حدود 400 هزار بازنشسته است، همچنین کمترین حقوق بگیران بازنشسته صندوق نیز مربوط به استان خراسان شمالی با 10 هزار و 164 نفر است.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری افزود : بیشترین جمعیت حقوق بگیران بازنشسته صندوق بازنشستگی کشوری نیز با بیش از 57 درصد مربوط به وزارت آموزش و پرورش است. همچنین  69 درصد حقوق بگیران را مردان و 31 درصد را زنان تشکیل می دهد. 

تقی زاده به برخی از چالشهای صندوقهای  بازنشستگی  اشاره کرد و گفت : این چالشها به دو چالش بلند مدت که منشا آن پیر شدن صندوقها و بهم خوردن تعادل ورودی و خروجی ها  و جمعیت تحت پوشش است را شامل می شود  . در بحث کوتاه مدت نیز توجه به  کاهش قدرت خرید بازنشستگان که منشا اصلی آن متاثر از تکانهای اقتصادی و محیط اقتصادی  از دیگر موارد این بخش است .   راه حل مقابله با این چالشها  نیز در کوتاه مدت اصلاح پرداختی به بازنشستگان بر اساس حقوق بازنشستگان از شاغلین است .

وی افزود: همچنین ایجاد چتر ایمنی رفاه اجتماعی و بسته های حمایت رفاه اجتماعی که شامل بسته های حمایتی کالایی،  سلامت و درمان ، مسکن و کمک به خانواده بازنشستگان بوده از جمله برنامه هایی است که مورد تاکید است علاوه براین برقراری بیمه تکمیلی برای بازنشستگان است که در این رابطه نیز نیازمند کمک مجلس می باشیم.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری اصلاح شرایط بازنشستگی را به عنوان یکی از راهکارهای موثر در بهبود وضعیت صندوق بازنشستگی ارزیابی کرد و گفت : اصلاح شرایط بازنشستگی بر اساس سن و سابقه و سایر شرایط  می تواند در جهت بهبود وضعیت صندوق بازنشستگی  مورد توجه قرار گیرد.   

در این نشست همچنین انوشیروان محسنی بندپی سرپرست وزارت رفاه نیز گفت:وزارت تعاون ، کار ورفاه اجتماعی بزرگ ترین و اصلی ترین وزارتخانه در حوزه اجتماعی به شمار می رود که فعالیت های اقتصادی این وزارتخانه نیز در جهت حمایت های اجتماعی است.

برنامه ملی مبارزه با فقر و بسط رفاه و عدالت اجتماعی

وی برنامه ملی مبارزه با فقر و بسط رفاه و عدالت اجتماعی را اولین برنامه راهبردی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی دانست .
سرپرست وزارت تعاون ، کار ورفاه اجتماعی افزود : با کمک مجلس توانستیم در ابتدای سال ٩٦ مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته إمداد را سه تا پنج برابر افزایش دهیم و حمایت ویژه ازاقشار خاص در شرایط اقتصادی موجود را در دسترس کار داریم .

وی اظهار کرد : برای نخستین بار است که وزارتخانه ای در کشور رصد و پیگیری امور مربوط به اشتغال را در اولویت برنامه های خود قرار داده است  و اشتغال فراگیر روستایی را در وزارت تعاون ، کار ورفاه اجتماعی با جدیت دنبال می کنیم .

وی ادامه داد : به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی سیاست های  اجتماعی را در وزارت تعاون ، کار ورفاه اجتماعی دنبال می کنیم .
محسنی بندپی اشاره کرد : توسعه تعاونی ها ، حمایت از زنان سرپرست خانوار ، پایدار سازی صندوق ها ،اصلاح نظام بنگاه داری ، تامین سلامت بازنشستگان ، ایجاد اشتغال جدید و صیانت از اشتغال موجود را با جدیت در وزارت تعاون ، کار ورفاه اجتماعی دنبال می شود.