ابراهیم بازیان، مدیرکل تأمین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد امام خمینی(ره) در پاسخ به این پرسش که «چه مددجویانی میتوانند از تسهیلات خانهسازی کمیته امداد استفاده کنند؟»، افزود: برخی از مددجویانی که فاقد مسکن هستند در اولویت قرار دارند و عمده اولویت ما برای تأمین مسکن مددجویان با افراد فاقد مسکن، فوت سرپرست خانوار، ایتام و زنان مطلقه است؛ ضمن اینکه توجه به مسکن روستایی در مناطق زلزله کرمانشاه و همافزایی با مددجویان، خیّران، شهرداریها و دهیاریها از مهمترین راهبردهای کمیته امداد است.
وی با اشاره به بازسازی مناطق زلزلهزده کرمانشاه، ابراز داشت: باید نزدیک به ۱۰ هزار واحد را در مناطق زلزلهزده کرمانشاه مقاومسازی، تعمیر و تکمیل کنیم که از این تعداد، نزدیک به ۴ هزار واحد نیاز به تعمیر دارد و از کل ۶ هزار واحد، ۴ هزار و ۵۰۰ واحد روستایی و ۱۵۰۰ واحد شهری است.
مدیرکل تأمین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد ادامه داد: وعده ما این است که بیش از ۴ هزار مسکن تخریبشده روستایی در زلزله کرمانشاه تا پایان سال تکمیل و به بهرهبرداری برسد که ۲ هزار واحد از این تعداد تا مهرماه تکمیل میشود.
بازیان درباره «پرداخت اجاره بها به مددجویان کمیته امداد»، متذکر شد: بخشی از خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد مستأجر هستند، اما در اولویت برای ساخت مسکن قرار ندارند و بعضا تکنفره یا دونفره هستند و در شهرهای بزرگ زندگی میکنند؛ در نتیجه ما نمیتوانیم خرید یا ساخت مسکن را برای آنها انجام دهیم.
وی اضافه کرد: براساس آئیننامه بودجه سال جاری که ابلاغ شده است تا ۵۰ هزار واحد مسکن مهر با ثبتنام افراد و آورده متقاضی وارد سیکل تکمیل و واگذاری به مددجویان میشود.
مدیرکل تأمین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد تصریح کرد: اعتقاد داریم اگر این مساکن مورد توجه دولت و مسئولان قرار گیرد، قابل بهرهبرداری و تحویل به مددجویان است؛ اگرچه دارای مشکلات زیرساختی هستند؛ در نتیجه برای تأمین مسکن نیازمندان شهری، از مسکن مهر کمک میگیریم.
بازیان درباره «متراژ واحدهای مسکونی مددجویان کمیته امداد»، افزود: ما یک الگوی متناسب با خانوار و اقلیم در استانها داریم. برای مساکن روستایی به دلیل اینکه متوسط عائلهمندی روستائیان ۱.۱ است و معمولا خانوارهای این مناطق یک یا دو نفره هستند، یک میزان مشخص برای خانوارهای یک تا سه نفره داریم که ۵۰ مترمربع است، برای خانوادههای بیش از سه نفر ۶۵ مترمربع تعیین شده و اگر بیش از این مساحت نیاز باشد، تا میزان ۸۵ مترمربع نیز میسازیم.
*الگوی مسکن روستایی ۵۰ متر و مسکن شهری از ۷۵ تا ۹۰ متر مربع است
وی خاطرنشان کرد: عمدتاً الگوی غالب برای مسکن روستایی ۵۰ متر و مسکن شهری از ۷۵ تا ۹۰ متر مربع است؛ ضمن اینکه امسال برای اولین بار از محل اعتبارات صندوق امداد ولایت که کاملا قرضالحسنه است، برای مسکن شهری و خرید و احداث آن ۱۵ میلیون تومان و برای مسکن روستایی ۵ میلیون تومان وام قرضالحسنه پرداخت میکنیم؛ ضمن اینکه در کنار این وام از ظرفیت تسهیلات بانکی کمبهره که بخشی از بهره آن را دولت متقبل شده است، پرداخت میشود و برای مقاومسازی مساکن روستایی نیز ۲۵ میلیون تومان میپردازیم.
مدیرکل دفتر تأمین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد متذکر شد: زلزلههای اخیر نشان داده است کشور ما زلزلهخیز است؛ در نتیجه باید توجه جدی به مقاومسازی مسکن روستایی داشته باشیم و با این کار هم چهره روستاها را عوض میکنیم و نیز میتوانیم جان انسانهای زیادی را نجات دهیم.