بر اساس گزارشی که به تازگی از سوی موسسه علمی و پژوهشی «جوانب سلامت زیست محیطی» در کشور سوئیس منتشر شده است، یک رابطه معنادار و عمیق میان استفاده کودکان و نوجوانان از گوشیهای همراه و ابتلای زودهنگام به بیماری فراموشی و آلزایمر وجود دارد و این بدان معناست در صورتی که خانوادهایموبایل را در سنین پایین در اختیار کودکانشان میگذارند، باید عواقب و آسیبهای احتمالی آن را نیز در نظر بگیرند.
نتایج این تحقیقات که برروی ۷۰۰ نوجوان در سنین بین ۱۲ تا ۱۷ سال صورت پذیرفته، نشان میدهد که حافظه تصویری و ذهنی این افراد به طور قابل توجهی پس از مدتی استفاده طولانی از موبایل کاهش یافته است. محققان در این پژوهشها از آزمایشهای پرتونگاری EMR radiation برروی مغز افراد مورد آزمایش استفاده کردهاند.
این پژوهشها همچنین یک نتیجه جالب دیگر نیز داشت و آن هم این بود از آنجا که افراد راستدست معمولا هنگام تماس و مکالمه، گوشی را برروی گوش سمت راست خود میگذارند، بیشتر در معرض ابتلا به فراموشی و از دست دادن حافظه قرار میگیرند.
استفاده از موبایل و دستگاههای الکترونیکی متصل به اینترنت شامل مکالمات تلفنی، ارسال و دریافت پیام کوتاه، بازیهای آنلاین و آفلاین، اعتیاد به شبکههای اجتماعی و چت در پیام رسانها میشود که این روزها نوجوانان و جوانان بسیاری را درگیر کرده و به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است که به گفته پزشکان، سلامت نسلهای آینده را به شدت به مخاطره خواهد انداخت.