او روی ساخت سوپرلنزها توسط متامواد (به مواد مرکبی گفته میشود که دارای خواص نامتعارف الکترومغناطیس در ساختار وجودی خود هستند) کار میکند. این سوپر لنزها پس از تحقیق فراوان در زمینه ی لنزهایی با خاصیت اپتیکی عالی که میتوانند از نور مرئی برای تصویر برداری از اجسامی با پهنای ۱۰۰ نانومتر استفاده کند، ساخته شده اند.
در حال حاضر لنزهای اپتیک محدود به خاصیت انحنای طبیعی یا پراش نور هستند و بنابراین معمولاً قادر به دیدن اجسام کوچکتر از حدود ۲۰۰ نانومتر نیستند. این در حالی است که میکروسکوپهای الکترونی قادر به تصویر برداری از اجسامی به مراتب کوچکتر هستند، ولی گرانقیمت و غیر قابل حمل هستند و بنابراین در دسترس خیلی از مردم نمی باشند.
در این سوپر لنزها، ذراتی به نام Plasmon را روی سطح ورقه های فلزی باریک مرکب از نانوساختارهای خاص قرار دادند. وقتی آنها در معرض میدان الکترومغناطیس قرار میگیرند، نور منعکس شده از اجسام را دریافت کرده و انحنا و پراش آنها را اصلاح میکنند. با انجام چنین کاری، بر مشکل مربوط به پراش نور غلبه میشود. بر اساس مدل پیشنهادی، چنین آرایشی مشاهدهی اجسامی کوچکتر از یک هزارم قطر موی انسان با نور مرئی را ممکن میسازد.
بر اساس گفتههای آقای Guney، چنین لنزهایی برای ساخت خیلی گران نخواهند بود و به همین علت امکان استفاده از آنها در دستگاههای قابل حمل مثل گوشیها ممکن میشود. او همچنین گفت: آنها میتوانند در ساخت قطعات الکترونیکی کوچک و ارزان با جایگزین کردن لیزرهای فرابنفش گرانقیمت با لیزرهایی که نور مرئی را شدیداً متمرکز میکنند، استفاده شوند.
شناسه خبر:
۷۶۵۰۷
دانشمندان در آستانهی ساخت سوپر لنزها
در آینده شما ممکن است روی دوربین تلفن همراه هوشمند خود میکروسکوپی با قدرت میکروسکوپ الکترونی داشته باشید. تحقیقات در این زمینه توسط Durdu Guney استادیار دانشگاه فنی میشیگان بخش مهندسی برق و کامپیوتر انجام شده است.
۰