توصیه‌های تابستانی سردار مهری به رانندگان

سردار تقی مهری اظهار داشت: یکی از زیباترین و خاطره سازترین مقاطع زمانی، سفر‌هایی است که هر کس در طول عمر خود انجام می‌دهد. سفر نقش بسیار مؤثری در پیشگیری، کنترل و حتی رفع انواع مشکلات و دل مشغولی‌های انسان دارد. البته باید توجه داشت که سفر وقتی می‌تواند به نتیجه مثبت در افراد منجر شود که از قبل برنامه ریزی مناسبی وجود داشته باشند و اصول سفر رعایت شود چراکه یک بی احتیاطی ممکن است کل سفر را تباه سازد.


رییس پلیس راهور ناجا افزود: اغلب رانندگانی که در طول سفر دچار سوانح می‌گردند درک صحیحی از خطر‌های پیرامونی خود نداشته و وقوع تصادف را صرفا برای دیگران متصورند. چنانچه راننده با در نظر گرفتن محدودیت‌های ایمنی خودرو و مشکلات راه، نوعی از رانندگی را اتخاذ نماید که در آن احساس کند تسلط کامل بر کنترل خودرو دارد و در صورت بروز سانحه فرصت عکس العمل به موقع را دارد، بی شک به سلامت به سرمنزل مقصود خواهد رسید.

وی تصریح کرد: در سفر‌های زمینی که موضوع بحث ماست و هموطنان زیادی قصد دارند در ایام تابستان با خودروی شخصیبه مسافرت بروند، رعایت نکات ذیل، ایمنی و سلامت سفر آنان را بیش از پیش تضمین خواهد کرد و در صورت عدم رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی لذت سفر را از آنان خواهد گرفت به همین دلیل توصیه‌هایی برای سفر ایمن به شما ارائه می‌شود تا خدای ناکرده شادکامی‌ها به تلخی‌ها مبدل نگردد.

کنترل خودرو قبل از مسافرت:
هر اتومبیلی قبل از سفر باید به دقت مورد بازبینی و معاینه فنی قرار گیرد تا از آماده بودن آن برای سفر مطمئن شد. 
هنگام سفر، سالم بودن چراغ‌ها و ترمز از ضروری‌ترین مسائلی است که باید به آن توجه کرد و دقیقاً میزان روغن موتور و پاکیزه بودن فیلتر هوا، آب رادیاتور، باد و وضعیت لاستیک ها، بخاری، موتور برف پاک کن و تیغه‌های آن، روغن گیربکس و دیفرانسیل را بررسی کرد.

ایمنی سفر در جاده‌ها:
برای کاهش حوادث باید به چند نکته توجه کرد:
* کنترل سرعت
* کنترل خستگی
*کنترل انحراف به چپ و سبقت غیر مجاز
* علائم و نشانه‌های راهنمایی و رانندگی نصب شده در جاده‌ها را جدی بگیرید. 
* استفاده از وسایل ایمنی نظیر کمربند ایمنی برای تمام سرنشینان و صندلی ویژه کودک.
* هنگام رانندگی در شب توقف کنید و مایعاتی مانند چای و قهوه بنوشید.
* برای رسیدن به مقصد عجله نکنید و در هنگام خستگی در محلی امن توقف کرده، چراغ‌های خطر خودرو را روشن نموده و استراحت کنید.
* بعد از هر ۲ ساعت رانندگی حتماً توقفی داشته باشید و به مدت ۱۵ دقیقه استراحت نمایید. 
* هنگام سفر از خوردن غذا‌های چرب و سنگین و آشامیدن دوغ پرهیز کنید و بلافاصله بعد از صرف غذا رانندگی نکنید.

نکاتی در مورد رانندگی در شب:
* در شب‌ها میدان و عمق دید کاهش محسوسی پیدا می‌کند، تا آنجا که امکان دارد از رانندگی در شب بپرهیزید.

* در صورت رانندگی در شب سرعت شما باید به حد مطمئنی کمتر از سرعت معمولی در روز باشد. حد مطمئن حدی است که شما در رانندگی با آن سرعت احساس می‌کنید تسلط کامل بر کنترل خودرو را دارید و در صورت مواجهه با هر مانعی زمان لازم برای توقف خودرو را دارید.

* حتی الامکان از نور بالا استفاده نکنید.
* به نور چراغ اتومبیل‌های روبرو خیره نشوید. بنابراین چراغ سمت راست خودروی خود را با لبه سمت راست آسفالت جاده هماهنگ کرده و تنها نیم نگاهی به خودروی مقابل داشته باشید.

نکاتی برای کاهش میزان حوادث در جاده‌ها:
* هیچ گاه در هنگام رانندگی با تلفن همراه صحبت نکنید.

* در صورت بروز تصادف نسبت به انتقال وسایل نقلیه به منتهی الیه سمت راست راه اقدام در غیر این صورت نسبت به ایمن سازی محل برای پیشگیری از تصادفات بعدی اقدام کنید.

* در هنگام رانندگی لباس‌های آزاد بپوشید و صحبت با اطرافیان را به حداقل برسانید.

* بستن کمریند ایمنی حتی برای سرنشینان ردیف‌های عقب خودرو را فراموش نکنید. 
* قبل از رانندگی، خواب کافی داشته باشید و از مصرف دارو‌های خواب آور قبل از رانندگی خودداری کنید.

* مدیریت سرعت بهترین راه کاهش تصادفات سهمگین است، چراکه حدود ۲۰%! ت. (MISSING) صادفات بدلیل تخطی از سرعت مجاز است؛ با کنترل آن از میزان آسیب‌ها و خسارات جاده‌ای جلوگیری کنید.

*با شناخت کافی و با کسب اطلاعات راه‌های بین شهری از سایت www. Rahvar۱۲۰.ir کانال سروش به آدرس Rahvar۱۲۰@ یا شماره تلفن ۱۲۰ و یا ۸۸۲۵۵۵۵۵ مسافرت خود را آغاز کنید.