این مواد غذایی باعث مسمومیت می‌شوند

در این مطلب به 14 مواد غذایی اشاره شده است که باعث مسمومیت می شوند:

1. تخم‌مرغ عسلی
چه چیزی در مورد تخم‌مرغ عسلی جذاب نیست، به ویژه اگر در کنار کمی گوشت پخته شده باشد؟ عفونت بالقوه سالمونلا، این است! باکتری سالمونلا یکی از چندین عوامل شایع مسموم‌کننده غذایی است. این باکتری به راحتی از یک مرغ تخم‌گذار آلوده به تخم‌مرغ راه پیدا می‌کند.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ احتمال این خطر بسیار کم است، اما اگر در خانه کودک، فرد مسن و یا فردی با سیستم ایمنی ضعیف دارید، تخم‌مرغ را به طور کامل بپزید تا تمام باکتری‌های خطرناک را از بین ببرید. تخم‌مرغ را زیاد در آب بجوشانید، از املت سفت استفاده کنید و یا تخم‌مرغ‌های پاستوریزه را انتخاب نمایید.

2. مرغ بریان
مرغ بریان تهیه شده از رستوران‌ها و فروشگاه‌های مربوطه، یک غذای سریع و لذیذ است. اما باید تا زمانی که هنوز داغ است آن را مصرف کنید. اگر آن را برای حدود دو ساعت به حال خود رها کنید، هر باکتری موجود در مرغ، شروع به رشد می‌کند (این مسئله در مورد مرغی که خودتان در خانه کباب کرده‌اید نیز صادق است). در این حالت شما باید گمان کنید که این یک مرغ خام و عصاره آن آلوده است.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ باکتری‌ها در دمای محیط هر بیست دقیقه یک بار تقسیم می‌شوند و تعدادشان افزایش پیدا می‌کند. شما باید غذایتان را از منطقه خطر دور نگه دارید (دمای حدود 4 تا 60 درجه) تا زمانی که برای خوردن آن آماده هستید. اگر مرغ بریان ‌شده را برای بیش از دو ساعت در گوشه‌ای رها کنید، بهتر است از آن استفاده نکنید. ابتدا مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا به دمای مطلوب برسند.

اگر مرغ بریان را در منزل تهیه کرده‌اید، آن را نشویید زیرا در این حالت آلودگی پخش می‌شود، آن را در دمایی مطلوب بپزید. طبق استاندارد، مرغ زمانی به طور کامل می‌پزد که دمای داخلی آن به حدود 74 درجه سانتی‌گراد برسد، که به ازای هر 5 گرم وزن مرغ به 20 تا 30 دقیقه زمان در درجه حرارت 176 درجه سانتی‌گراد نیاز است. (اگر مرغ شکم پر است، به 15 تا 30 دقیقه زمان بیشتر برای پخت محتویات نیاز است).

3. جگر مرغ
روند رو به رشدی در مورد مصرف جگر مرغ وجود دارد. اما این می‌تواند یک انتخاب مخاطره‌آمیز باشد. زیرا کبد مرغ می‌تواند حامل باکتری‌های کامپیلوباکتر باشد.
چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ در مورد رسپی‌ها و منوهای غذایی پیشنهاد شده که در دمای پایین تهیه شده‌اند محتاط باشید. برای پخت کامل جگر، دمای داخلی آن باید به حدود 74 درجه سانتی‌گراد برسد و بافت کرم رنگی پیدا کند.

4. برگرها
مصرف گوشت چرخ کرده گاو و مرغ می‌تواند دردسرساز باشد زیرا هر نوع پاتوژنی می‌تواند از طریق سطح وارد آن‌ها شود؛ حتی قبل از اتمام فرآیند چرخ کردن. به علاوه این پاتوژن ها ممکن است از مرگ فرار کنند حتی اگر سطحی که برگر روی آن طبخ داده می‌شود داغ به نظر برسد. در مورد هر نوع گوشتی، رنگ نشانه قابل اعتمادی نیست. گاهی اوقات با وجود اینکه گوشت گاو را در درجه حرارت مناسب طبخ داده‌ایم، رنگ آن صورتی به نظر می‌رسد و گاهی نیز قهوه‌ای رنگ است با وجود اینکه در دمای مناسب پخته نشده است.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ یک حرارت‌سنج غذایی بسیار ضروری است. گوشت گاو چرخ شده باید در دمای 71 درجه سانتی‌گراد و گوشت چرخ شده بوقلمون و مرغ نیز باید در دمای 74 درجه سانتی‌گراد پخت شوند.

5. ماهی تون
اگر بوی این ماهی عادی باشد، احتمالاً سالم خواهد بود، درست است؟ خیر. اگر ماهی‌های خام، قبل از پخت، به طور مناسب نگهداری نشوند، می‌تواند موجب گسترش چیزی به نام مسمومیت اسکامبروئید شود، و شما قادر نخواهید بود که بوی آن را استشمام کنید. به ویژه ماهی تون مستعد ایجاد این نوع مسمومیت می‌باشد. ماهی‌های دارای این نوع آلودگی معمولاً طعم فلفل یا سوختگی می‌دهند. علاوه بر تأثیر سو بر معده، در صورت این نوع مسمومیت ممکن است راش‌های پوستی در صورت و قسمت بالایی بدن و تعریق دیده شود.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ تنها در رستوران‌های معتبر ماهی سفارش دهید و زمانی که ماهی خریداری می‌کنید در اسرع وقت آن را به یخچال یا فریزر انتقال دهید. اگر به خرید می‌روید خرید ماهی را آخرین کار خود قرار دهید تا در اسرع وقت به خانه برسید. ماهی خام باید در دمای 63 درجه سانتی‌گراد پخته شوند.

6. سالاد برگ سبز
این مسئله را بهانه‌ای برای ترک سبزیجات قرار ندهید. اما شستشو و طبخ آن‌ها به بهترین نحو را باید در دستور کار خود قرار دهید. برای مثال اخیراً در برخی کشورها کاهوها آلوده به باکتری اشرشیاکلای بودند که این، موضوع را جدی‌تر می‌کند. سبزیجات دارای برگ به ویژه باید مورد توجه قرار بگیرند زیرا اغلب به عنوان سالاد مصرف شده و پخته نمی‌شوند، پس شست‌شوی مناسب، ضروری است. علاوه براین، مزارع کشاورزی از آلودگی مبرا نیستند و به‌طور بالقوه دارای پاتوژن‌هایی نظیر کود، کنه، آب سمی، فضولات پرندگان و.. می‌باشند.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ برخی باکتری‌ها می‌توانند به کاهو بچسبند و حتی وارد آن شوند، بنابراین شستشو تضمینی برای از بین رفتن باکتری‌ها نیست. اما می‌تواند خاک را از بین ببرد و خطر وجود میکروب را کاهش دهد. در هنگام خرید، به دنبال برگ‌هایی بگردید که ترد و سفت به نظر می‌رسند. اگر قصد تهیه کاهو یا سالاد بسته‌بندی شده را دارید مراقب کوچک‌ترین زدگی و علامت باشید. باکتری‌ها به سرعت می‌توانند رشد کنند. در مورد گیاهان تازه، مطمئن شوید که برگ‌ها محکم به ساقه متصل شده‌اند و هیچ نشانه‌ای از نقاط قهوه‌ای یا سیاه وجود ندارد. در نهایت، قبل از مصرف، کاهو را سه بار بشویید. یک کاسه بزرگ را با آب سرد پر کنید، برگ‌ها را از هم جدا کرده و داخل کاسه قرار دهید، آن‌ها را برای مدت یک یا دو دقیقه با دستان خود غوطه‌ور کرده و بچرخانید، سپس برگ‌ها را به آبکش منتقل کنید و سپس دو بار دیگر یا بیشتر این کار را تکرار کنید.

7. جوانه‌ها
محیط شرجی مورد نیاز برای جوانه زدن و رشد دانه، همچنین محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها است. آلودگی به طور معمول در بذر اتفاق می‌افتد و زمانی که دانه شروع به جوانه زنی می‌کند باکتری نیز به داخل گیاه فرو می‌رود. پس شستشوی سطحی، ضرورتاً کمکی نمی‌کند.
چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ تا به حال هیچ راه صددرصد مناسبی برای زدودن پاتوژن از جوانه‌ها یافت نشده است. امن‌ترین کار این است که قبل از مصرف آن‌ها را بپزید یا از مصرف آن‌ها دست بکشید.

8. صیفی‌جات
مشکل صیفی‌جات، و همه میوه‌های دارای پوست سفت، این است که چون همه میوه به یک باره خورده نمی‌شود و ممکن است شستن آن‌ها کمی خسته کننده باشد، در هر بار برش ممکن است آلودگی زیادی را به چاقو منتقل کرده و همراه آن از سطح میوه به سمت داخل میوه فرورود.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ تنها به آب‌کشی سطحی هندوانه، طالبی و ...اکتفا نکنید، همراه با شستشو کاملاً سطح آن را مالش دهید و قبل از اینکه آن‌ها را باز کنید، کاملاً خشک کنید. پس از تکه تکه کردن صیفی‌جات برای مثال خربزه، آن را در یخچال قرار داده و ظرف سه روز آن را مصرف نمایید.

9. سالاد سیب‌زمینی (الویه)
مجموعه‌ای از میکروب‌ها می‌توانند در سالاد سیب زمینی که به طور غیراصولی با دست تهیه شده است رشد پیدا کنند. به‌خصوص اگر آن را به طور آماده از اغذیه‌فروشی تهیه کرده باشید، جایی که آلودگی متقابل با گوشت، پنیر و غیره می‌تواند رخ دهد. برخلاف باور عمومی، مشکل سس مایونز نیست، مشکل از سیب‌زمینی است. وقتی سبزیجات برش می‌خورند سطح بیشتری در تماس با پاتوژن ها پیدا می‌کنند و همچنین وقتی سیب‌زمینی پخته و نرم می‌شود، دیگر خام و سفت نیست و این، شرایط را برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌آورد.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ سالاد سیب‌زمینی یا الویه را از یک محل تمیز و معتبر خریداری کنید، آن را سرد نگهدارید و ظرف مدت سه روز مصرف کنید.

10. آب سیب
شاید بسیار وسوسه‌انگیز باشد که در گوشه‌ای از جاده بایستید و درحالی‌که بسیار تشنه هستید آب سیب خریداری کنید. اما احتیاط کنید، هنگامی که سیب و دیگر میوه‌ها فشرده می‌شوند، هرگونه باکتری در سطح بیرونی می‌تواند وارد آن شود.
چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ در حالی که بزرگسالان راحت‌تر می‌توانند با بیماری کنار بیایند اما افراد مسن، کودکان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم خواهند کرد. برای حفظ ایمنی، مطمئن شوید که نوشیدنی سیب به روشی کاملاً سالم تهیه شده است. اگر مطمئن نیستید، به سوپرمارکت بروید و نوع پاستوریزه آن را خریداری کنید.

11. لوبیا قرمز
مسئله لوبیا قرمز، باکتری نیست، بلکه نوع خاصی از لکتین است. لکتین یک پروتئین است و نوع آن در لوبیا قرمز فیتوهماگلوتینین نام دارد که اگر با گرما از هم گسسته نشود می‌تواند موجب استفراغ و اسهال گردد.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ تنها خیساندن لوبیا قرمز در آب کافی نیست، بلکه باید آن را در آب جوش به مدت نیم ساعت خوب بجوشانید. اجاق‌گازهایی با سرعت آهسته به‌خوبی کمک‌کننده نیستند زیرا درجه حرارت به اندازه کافی بالا نمی‌رود. شما همچنین می‌توانید از کنسرو لوبیا قرمز استفاده کنید.

12. شیرینی‌های خامه‌دار
مشکل این خوراکی لذت‌بخش این است که با دخالت دست تهیه شده و مستقیماً خورده می‌شوند. بدون هیچ پخت اضافی. بنابراین باید به تمیز بودن دست‌های افراد مجری اعتماد داشته باشید. طبق آزمایشات، باکتری چرکین استافیلوکوک بر روی پوست یک‌چهارم مردم دیده می‌شود. همچنین مشکل دیگر وجود آلودگی برای تولید محصولات لبنی مورد استفاده در خامه این شیرینی‌هاست که به طور نامناسب و بدون هیچ حرارتی نگهداری می‌شوند.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ اگر مشتاق استفاده از خامه‌های قنادی هستید، مطمئن شوید که از یک مکان معتبر و پاکیزه که به طور منظم بررسی و تأیید می‌شود، خریداری می‌کنید.

13. خیار
خیارهای آلوده در سال‌های اخیر منبع شیوع چند نوع سالمونلا بودند. برخلاف بسیاری از سبزیجات، آن‌ها به‌ندرت پخته می‌شوند، بنابراین شما مستعد ابتلا به هر نوع پاتوژن هستید که ممکن است روی پوست خیارها باشد، حتی اگر خودتان از پوست آن مصرف نکنید. تیغه چاقو میکروب‌های پوست خیار را جذب می‌کند و آن‌ها را به قسمت‌های خوراکی این محصول، با هر برش، وارد می‌نماید. سبزیجات دانه‌دار مانند گوجه‌فرنگی و خیار مسئول شیوع 4 نوع از باکتری سالمونلا و بیماری‌های مرتبط با آن در سال 2012 میلادی بودند.

چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ همراه با شست‌شوی خیارها با آب آن‌ها را با برس‌های کوچک مخصوص مالش دهید، چه از پوست آن استفاده می‌کنید یا خیر. سپس آن‌ها را خشک کرده و زدگی‌ها را قبل از قطعه‌قطعه کردن و مصرف جدا نمایید.

14. آرد
آرد، برگرفته از دانه‌ها است. اگر دانه‌ای که آرد را از آن تهیه می‌کنند، آلوده باشد، این آلودگی‌ها می‌توانند در طی چند مرحله فرآوری زنده باقی بمانند و در نهایت به خانه‌های ما راه پیدا کنند. به همین دلیل است که هنوز هم خمیرها می‌توانند بالقوه خطرناک باشند.
چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟ همیشه بعد از هر بار تماس با آرد، دست‌هایتان را بشویید.