ورزش کردن در هوای گرم باعث افزایش فشار بیشتر بر بدن میشود. ورزش به خودی خود دمای بدن را افزایش میدهد و در صورتی که دمای هوا نیز زیاد باشد خطراتی برای سلامتی ایجاد میشوند. خطراتی که در این شرایط وجود دارند عبارتند از:
- کرمپ عضلانی:
ممکن است که به دلیل گرمای زیاد هوا عضلات انقباض زیاد پیدا کند و اسپاسم و کرمپ ایجاد شد.
- گرما زدگی:
ممکن است بر اثر گرما احساس غش کردن و از دست دادن توان ایجاد شود. اگر بلافاصله بعد از دویدن بایستید این اتفاق بیشتر احتمال دارد که رخ دهد.
- خستگی مفرط:
ممکن است با ورزش در گرما دمای بدن بیش از حد بالا برود. احتمال ضعف، سردرد، بی حالی و استفراغ وجود دارد.
هنگام ورزش در هوای گرم به این موارد توجه کنید
با توجه به عوارض ورزش در هوای گرم و حتی اشاره به راه های پیشگیری از آن، شما ورزشکاران لازم است موارد دیگری را نیز رعایت کنید، تا هم بتوانید دچار آسیب نشوید و هم از ورزش کردن در هوای گرم لذت ببرید.
پیشنهاد می کنیم که در طول فصل تابستان، صبح ها ورزش کنید. چرا که گرما در پایین ترین حدش قرار دارد. همچنین در مواردی که فرصت ورزش کردن در صبح را ندارید، اواخر عصر نیز زمان مناسبی برای ورزش کردن است.
لباس آزاد بپوشید
هنگامی که لباس هایی سبک و آزاد به تن کنید، لباستان به بازتاب آفتاب کمک خواهد کرد و تمرین برایتان آسان تر خواهد شد. پارچه های نخی را انتخاب کنید، چرا که بهتر از انواع دیگر عرق را جذب می کنند.
کرم ضد آفتاب فراموش نشود
همیشه ضد آفتاب بزنید، مهم هم نیست چه زمانی از روز باشد. کرم ضد آفتاب از شما در برابر اشعه های ماورای بنفش خورشید که بیشترین لطمه را به پوست وارد می سازند، محافظت خواهد کرد.
ورزش کردن در هنگام ظهر و زمانی که آفتاب مستقیم به زمین می تابد، صحیح نیست. بهتر است زمان تمرین صبح زود و یا در هنگام بعد از ظهر باشد.
ورزش کردن در هوای آلوده نمی تواند ایده آل باشد، همین طور تمرین در زمانی که هوا راکد است مناسب نیست. فرد باید سعی کند در هوای سالم ورزش کند.
لباس ورزشکار در فصل گرما با دیگر فصل ها متفاوت است. به این ترتیب با گرم شدن هوا، ورزشکار باید از لباس نخی استفاده کند. طوری که اگر عرق کرد لباس به بدنش نچسبد. چرا که، ممکن است موجب بیماری های پوستی شود.
همچنین بهتر است در این فصل از لبا س با رنگ روشن استفاده شود و همچنین لباس نباید چسبان باشد.
مسئله مهم در هنگام ورزش کردن این است که برای استفاده از مایعات هیچ نوع محدودیتی وجود ندارد.
ورزشکار می تواند مایعات زیادی مصرف کند، مثلافرد از زمان شروع تا پایان تمرین می تواند هر چقدر که می خواهد آب مصرف کند. بدون اینکه عوارضی برای ورزشکار داشته باشد. البته استفاده از مایعات قندی هم کمبودها را جبران می کند.
در پایان می توان به نوع تمرینات اشاره کرد. تمرینات هوازی در فصل گرما مناسب است. پیاده روی، بازی تنیس، دوچرخه سواری و شنا همگی از ورزش های هوازی هستند. ورزش های هوازی با رساندن اکسیژن بیشتر به بدن، سطح اکسیژن خون را افزایش می دهند و به تناسب اندام نیز کمک می کند.
دویدن وپیاده روی ورزش هایی هستند که هزینه خاصی نیاز دارند و ورزش های مناسبی برای صبح و یا بعدازظهر روزهای گرم تابستان هستند.