سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه اظهار داشت: طی تحقیقات گسترده آینده نگر که به طور متوالی به انجام رسیده، استفاده مناسب از مکملهای روغن ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 به طور کاملا چشمگیری سبب کاهش التهاب و تعدیل درد در طول سه ماه بعد از آغاز مصرف میگردند.
وی گفت: در یک بررسی دیگر به برنامه غذایی مبتلایانی که از خستگی و درد صبحگاهی مفاصل رنج میبردند، روغنهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 (روغن ماهی) یا کپسولهای حاوی اسیدهای EPA و DHA افزوده شد؛ بدون اینکه از داروهای درمانی معمول آرتریت روماتوئیدها از جمله ترکیبات حاوی استروئیدها استفاده بکنند.
وی ادامه داد: در چهل درصد مبتلایان همین تغییر در تغذیه سبب کاهش سی درصد درد شد؛ لذا به منظور کاهش درد و جلوگیری از پیشرفت تحلیل غضروف و مفاصل، مصرف روزانه سه گرم EPA و DHA برای مبتلایان به درد شدید توصیه میگردد.
مظهری با بیان اینکه ماهیهای پر چرب، منبع خوبی برای تأمین اسیدهای چرب امگا 3 محسوب میشود گفت: به موازات استفاده از برنامه غذایی متناسب و متعادل، گنجانیدن دو وعده در طول هفته بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
این متخصص تغذیه در خصوص تاثیر آنتی اکسیدان ها در کاهش بروز بیماریهای روماتوئیدی توضیح داد: رادیکالهای آزاد، به خصوص پرواکسیدها، از عوامل آسیبرسان به مفاصل تلقی میگردند.
مظهری گفت: زمانی که التهابی در قسمتی از بدن پدیدار میشود، در صورت فقدان مقادیر کافی ترکیبات آنتیاکسیدانی، مانند ویتامینهای E و C و بتاکاروتن و مواد معدنی آنتی اکسیدانی، مثل سلنیم نوعی زنگ زدگی یا اکسیداسیون اتفاق میافتد که دلیل آن عدم مصرف مواد غذایی حاوی ترکیبات مذکور در برنامه غذایی است.
وی تصریح کرد: به منظور پیشگیری و یا تعدیل روماتیسم مفصلی، با گنجاندن مواد غذایی تهیه شده از منابع گیاهی، حذف و یا کاهش مواد غذایی حاوی اسید آراشیدونیک و جایگزینی آنها با مواد غذایی دارای اسیدهای چرب امگا 3 ، میتوان با بیماری مقابله و از پیشرفت آن یا افزایش روز افزون درد و رنج خشکی مفاصل حرکتی جلوگیری کرد.