ایران از شمال و جنوب به دریا متصل است. در این دریاها جزایری با انواع موجودات زنده و درختان مختلف وجود دارد. با گرم شدن هوا طی سالهای اخیر، اکوسیستم دریاها و جزایر کشور به خطر افتاده است.
دریاهای جنوبی کشور و جزایر آن به دلیل متصل بودن به اقیانوس، با گرم شدن هوا و تغییرات اقلیم در خطر غرق شدن قرار میگیرند. با این تغییرات و گرمای زمین، سطح دریای عمان و خلیج فارس افزایش مییابد و این وضعیت با افزایش سطح اقیانوسها نیز بی ارتباط نیست.
تحثقیقات نشان میدهد که همزمان با آب شدن یخهای قطبی، سطح دریاها و اقایانوسها نیز افزایش مییابد و این افزایش نیز بر دریاهای کشور ما که متصل به اقیانوسها هستند نیز تاثیر میگذارد و بالا آمدن سطح دریاها در جهان میتواند یکسان نباشد.
تغییرات اقلیمی در جهان علاوه بر افزایش سطح آب میتواند به فرسایش خاک نیز منجر شود، فرسایشی که جزایر جنوبی کشور را نیز به شدت تهدید میکند، چراکه با بالا آمدن آب در جزایر مساحت آنها تحت تاثیر آب گرفتگی قرار میگیرد و از طرفی جزایری که خاک سستی دارند، تحت تاثیر این فرسایش هستند و خاک آنها رو به نابودی میرود.
محمد درویش عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور و مدیر کل سابق دفتر مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست، با اشاره به زیر آب رفتن دو جزیره قشم و کیش بر اثر تغییرات اقلیم اظهار کرد: با توجه به اینکه خلیج فارس و دریای عمان به دریای آزاد متصل هستند، این احتمال وجود دارد که جزایر جنوب کشور به زیرآب بروند.
وی افزود: با تغییرات اقلیمی ممکن است تمام سطح برخی از کشورهای دنیا مانند مالدیو به زیر آب رود و همچنین ممکن است بخشهای بسیاری از برخی از شهرهای پر جمعیت و مشهور جهان مانند شانگهای چین، هنگ کنگ، سنگاپور و نیویورک زیر آب رفته و خسارات میلیارد دلاری به آنها وارد شود.
ایران علاوه بر خشکسالی باید منتظر زیر آب رفتن جزایر خود نیز باشد. به عبارت دیگر در سواحل جنوبی ایران، آب خلیج فارس بالا میآید و بر وسعت این خلیج افزوده میشود. در دراز مدت دشت خوزستان و اهواز به تدریج به وسیله آب پوشیده میشود و همچنین جزیره مرجانی کیش که کم ارتفاع ترین جزیره خلیج فارس است، در دراز مدت به زیر آب خواهد رفت و از وسعت جزایر و سواحل ایران کاسته میشود.