تاثیر وحشتناک مواد متحرقه بر روی دستگاه تنفس

 شینا انصاری مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص تاثیرات مواد محترقه مورد استفاده توسط مردم در شب چهارشنبه سوری بر محیط زیست و سلامت مردم گفت: آتش‌‌بازی و انفجار مواد محترقه باعث افزایش غلظت آلاینده‌های هوا و تشدید آلودگی در کلانشهرها و شهرهایی می‌شود که به صورت بالقوه دارای آلودگی هوا و گرد و غبار هستند.

وی با اشاره به پایش‌هایی که در سال‌های گذشته در این باره صورت گرفته است ابراز داشت: این پایش‌ها نشان داد که در این روز غلظت آلاینده‌ها به ویژه ذرات معلق زیر 2.5 میکرون که به دلیل اندازه کوچک‌شان می‌توانند اثرات خطرناکی بر سلامت انسان داشته باشند به شدت افزایش پیدا می‌کنند.

انصاری اظهار داشت: این آلودگی‌ها می‌تواند بر سلامت تمامی افراد جامعه بویژه گروه‌های حساس، همچون کودکان، نوزادان، خانم‌های باردار و افراد سالمند یا دارای بیماری‌های قلبی و ریوی بسیار خطرناک باشد.

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طی سال‌های اخیر متاسفانه شاهد افزایش استفاده از مواد آتش‌زای غیرمتعارف،‌ مواد محترقه و منفجره شیمیایی هستیم، گفت: انفجار و آتش گرفتن این مواد می‌تواند منجر به انتشار آلاینده‌های شیمیایی و خطرناک شود که تاثیرات مخربی بر ریه به خصوص دستگاه تنفسی افراد دارد.

وی خاطرنشان کرد: دی اکسین به دلیل اثر سرطان‌زایی بالا از جمله خطرناک‌ترین گازهای آلاینده است که بر اثر آتش‌زدن ضایعات به ویژه آتش‌زدن پلاستیک‌ها ایجاد می‌شود.

انصاری افزود: این گاز از سمی‌ترین آلاینده‌های محیط زیست بوده و بنابراین از تمام مردم می‌خواهیم برای حفظ سلامت خود و خانواده‌هایشان از آتش زدن لاستیک‌ها و ضایعات پلاستیکی همزمان با شب چهارشنبه یا در ایام دیگر جدا خودداری کنند.

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: به جز خطرات ایمنی افرادی که با این مواد آتش‌زا بازی می‌کنند در این روز شاهد آلودگی صوتی بر اثر انفجار این مواد محترقه هستیم که از جمله بیشترین آسیب‌ها و خطرات این مواد به هم است و متاسفانه مغفول مانده.

وی از همه مردم به ویژه گروه‌های حساس خواست که از حضور در مکان‌های آلوده به شدت خودداری کنند.