تجمعکنندگان که گردهمایی خود را مقارن ساعت ۱۱ صبح امروز (سهشنبه، بیست و چهارم بهمن ماه) آغاز کردهاند، نسبت به عملکرد مدیران شرکتهای خصوصی و کارفرمای اصلی اعتراض دارند.
حدود نیم ساعت پس از برپایی این گردهمایی صنفی، تعدادی از این کارگران به نمایندگی از دیگر همکاران خود برای گفتگو با مسئولان مربوطه داخل ساختمان وزارت کشور میشوند. از قرار معلوم این گفتگوها با محوریت میزان تبعیت شهردای تهران از مقررات حاکم بر وزارت کشور ادامه دارد.
افراد حاضر در این اجتماع صنفی، کارگرانی هستند که از طریق شرکتهای مختلف خصوصی در ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران مشغول به کار هستند.
انتقاد از منتقل نشدن سند مالکیت اتوبوسهای بخشخصوصی به رانندگانی که در سالهای قبل اقساط آنها را پرداخت کردهاند، یکی از خواستههای تجمعکنندگان است. به گفته یکی از رانندگان معترض، او همکارانش برای مدت ۱۰ سال، ماهانه قسط خرید اتوبوس را پرداخت کردهاند اما حالا خبری از انتقال سند مالکیت در بین نیست.
همچنین طولانی شدن واریز درآمدِ بلیتهای الکترونیکی به حساب رانندگان، بالا بودن هزینههای نگهداری اتوبوسهای بخش خصوصی، بالا بودن جریمههای مربوط به تخطی از سرعت و توقف غیرمجاز اتوبوس از دیگر دلایلی است که باعث گردهمایی امروز رانندگان شرکت واحد شده است.
آنها در این باره میگویند: هزینه نگهداری اتوبوسها بالاست و دولت، شهرداری و کارفرمای خصوصی از این بابت هیچ کمکی نمیکنند، از طرف دیگر درآمد مربوط به بلیطهای اعتباری ممکن است با چند ماه تاخیر به حساب رانندگان واریز و در این میان بیشتر رانندگان به بهانههای مختلفی از جمله تخطی از سرعت مطمئنه و یا توقف نابجا در مسیر تردد جریمههای سنگینی میشوند.
مشکلات بیمهای رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد یکی دیگر از گرفتاریهای آنهاست، در این باره یکی دیگر از رانندگان بخش خصوصی به خبرنگار ایلنا گفت: بیمه بخش خصوصی به صورت خویش فرما پرداخت میشود، برای همین این رانندگان برخلاف همکارانی که در استخدام شرکت واحد هستند، از مزایای بازنشستگی پیش از موعد محرومند و تازه حق بیمههاهای آنها در حد و اندازه حداقلهای قانونی پرداخت میشود.
خصوصیسازی ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی شهر تهران، اتفاقی بود که در سالهای نیمه دوم، دهه هشتاد اتفاق افتاد و از آن زمان تاکنون دستکم بیش از بیست شرکت خصوصی مسئولیت جابجایی بخشی از خطوط اتوبوسرانی این شرکت را برعهده دارند.
اگرچه برابر مقررات موجود، شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از بابت پیگیری مطالبات صنفی رانندگان بخش خصوصی با محدودیتهایی روبروست، اما اعضای این نهاد صنفی در گفتگوهای جداگانه با خبرنگار ایلنا تایید میکنند که همکاران شاغل در بخش خصوص بابت مطالبات صنفی خود با مشکلات جدی مواجهند.
در عین حال تلاش خبرنگار برای گفتو گو با روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تا لحظه انتشار این خبر بینتیجه باقیمانده است.